Українські лікарі, яким також дісталося від «Беркуту», звернулися до європейського співтовариства

6.12.2013, 11:20 Переглядів: 1 008

Подаємо звернення українських лікарів до європейського співтовариства у повному обсязі:

«Сьогодні в Україні склалася напружена політична ситуація. Мільйони громадян, які вимагають інтеграції нашої держави з Європейським Союзом, обурені силовим придушення Євромайдану в ніч 30 листопада, вийшли на вулиці.

 

На превеликий жаль, під час масових акцій протесту не обійшлося без провокацій, сутичок між міліцією та громадянами і поранень як з боку протестуючих, так і з боку правоохоронних органів.

 

У цей важкий час українські лікарі-волонтери, виконуючи свій громадянський та професійний обов’язок, були в самому центрі подій, надаючи під час зіткнень оперативну медичну допомогу постраждалим.

 

Безпрецедентними для цивілізованої держави стали дії спецпідрозділів силових структур, які під час зіткнень з протестуючими били й калічили наших колег-лікарів в момент надання ними медичної допомоги постраждалим.

 

Не зважаючи на білі халати та опізнавальні знаки у вигляді червоно хреста, проти українських медиків були використані гумові кийки, правоохоронці били їх по голові, животі, кінцівках. В той же час людей, яким надавалася медична допомога і які часто були в непритомному стані, валили на землю та добивали кийками та ногами.

 

Представники силових структур били простих людей, лікарів, журналістів – всіх, хто опинявся на їхньому шляху, нехтуючи нормами міжнародного права. В результаті багато тих, хто не приймав безпосередньої участі у зіткненнях, опинилися у лікарнях з переломами та пораненнями. Хто давав особам у мундирах інструкції та вказівки переступити закон та бити невинних людей? І чи не є це спробою залякати суспільство?

 

Українські медики глибоко обурені діями правоохоронців під час зіткнень з протестуючими. Насильство по відношенню до медиків навіть під час війни вважається злочином, який дозволяли собі лише нацисти. Адже за всіма міжнародними нормами та законами лікарі є недоторканими під час будь-яких конфліктів, оскільки виконують свій лікарський обов’язок і надаюсь допомогу усім постраждалим незалежно від того, який воюючий табір вони представляють.

 

У зв’язку з тим, що у своїй країні ми не почуваємося у безпеці, а наші права абсолютно не захищаються державною владою, просимо європейське співтовариство дати офіційну і належну оцінку подіям, пов’язаним з побиттям українських лікарів під час заворушень в Україні.

 

Закликаємо вас звернутися до керівництва нашої держави з вимогою припинити насильство проти лікарів, журналістів і простих людей, з’ясувати організаторів кривавих розправ з боку влади та покарати винних у побитті людей.

 

Сподіваємося на вашу підтримку!»

Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх