Януковича викликали, як Снігуроньку

27.09.2007, 18:09 Переглядів: 1 721
27 вересня зранку площа Перемоги „поголубіла” від прапорів і наметів – прихильники Партії регіонів очікували на приїзд свого лідера Віктора Януковича. Червоні гвоздики, фото лідера для зачарованих бабусь та замасковані автоматники на даху міськвиконкому, - атрибути візиту прем’єра у відпустці..

Цього разу його візит на Полтавщину мав суто агітаційну мету. А місяць тому, нагадаємо, він провів у Полтаві виїзне засідання Кабміну як керівник уряду... (Цікаво, чи скоро буде наступний візит до нашої області головного регіонала, коли вибори скінчаться?)
„Поспішаю на мітинг! У нас же під розпис!” – це було перше, що я почула, ідучи на площу. Від запитання, хто записує, дядечко якось зніяковів і заявив, що пожартував. На площі виявляю, що це не жарт... Задні лави мітингу особливої електоральної активності не виявляють. У той час як ведучий зі сцени розривається „Я-ну-ко-вич!!!”, пропонуючи покликати та підтримати лідера, громадянин інтелігентного вигляду в окулярах ставить плюсики навпроти прізвищ „своїх” людей. Запитую, навіщо ж переписувати народ на мітингу. Чоловік представився Віктором Борисовичем, головою цехкому нафтопереробного заводу і пояснив наявність списку так: „Ну, я як голова цехкому маю знати, хто за кого, хто приходить на мітинг, хто не приходить...” Без коментарів.
Загалом на площі, за міліцейськими оцінками, зібралося три тисячі громадян. Не лише з Кременчука, але й з Хорола, Оржиці, Кобеляк та інших місць. Поближче до трибуни протискувався електорат похилого віку, в основному, бабусі. Колись така тусовка спостерігалася на комуністичних мітингах. Зміна електоральних пристрастей старшого покоління явно відбулася. На підтвердження цьому керівник кременчуцького виборчого штабу регіоналів Григорій Брижаха говорив зі сцени про якісь „тисячі компартій”(?), протиставляючи їх Партії регіонів.
Янукович запізнювався. Григорій Брижаха зірвав голос. Ведучий ще тримався, волаючи „Я-ну-ко-вич! Ре-гі-о-ни!”. Палкі заклики асоціювалися із викликанням Снігуроньки в дитсадку.
Нарешті лідер біло-блакитних з ескортом з’явився на площі. Поцілував коровай, привітно помахав двома руками і розпочав виступ. Половину часу присвятив критиці ідеї дострокових виборів і політичних опонентів з помаранчевого табору. Партію регіонів та уряд позиціонував як сили, що сприяють стабільності. Проте виправдовувався у тому, що його самого та уряд пов’язують зі зростанням цін: „Ви повірите чи ні, щоб я давав вказівки піднімати ціни?” – звертався Янукович до присутніх на мітингу.
Янукович говорив про „сміливу дівчинку” журналістку, яка „прорвалася” до нього у «скрутні часи» і запитала, як він ставиться до Тимошенко як до жінки і  до прем’єра. „Я сказав, що як до жінки я ставлюсь як здоровий мужик, а як на прем’єр-міністра я на неї дивлюсь, як на корову на льоду, бо фігурне катання у неї не виходить”, - головний регіонал повторює цю фразу на мітингах у різних містах. У політиці, як і в КВК, свої „домашні загототовки”.
Цього разу журналістам не пощастило – запланований підхід до преси не відбувся: Янукович запізнювався у Полтаву. А відтак і небажаних запитань не пролунало.
Під час мітингу прихильникам Віктора Януковича роздавали його кольорові фото з автографом. Особливим попитом ці презенти користувалися у бабусь – вони дивилися на них зачаровано, як колись на портрети Кашпіровського. Наостанок головному регіоналу піднесли оберемок червоних гвоздик, і він, як зірка, недбало жбурнув їх у натовп.
...А на даху міськвиконкому були помічені снайпери-автоматники – вони прикривали Януковича у зустрічі з народом. Міський телеканал навіть встиг зняти снайперів на камеру.
До речі, заради агітаційного візиту Януковича сесію міськради перенесли на дві години пізніше. Мер Микола Глухов супроводжував „відпускного” прем’єра. А потім на сесії не вщухали пристрасті довкола візиту: помаранчевий Валентин Стасюк обурювався: «Як розуміти, коли на жінку лідер партії каже «корова»?! А БЮТівець Олег Бабаєв з’ясовував: куди з магазинів поділися яйця?

Бійка перед мітингом
На сесії міськради говорили і про інцидент, що стався під час візиту Віктора Януковича. За словами Валентина Стасюка, «проривна бригада» 150 чоловік мінімум отримала команду знести п’ять помаранчевих наметів». Як заявила прес-служба Української народної партії , що входить до блоку НУ-НС,  між їхніми агітаторами «Нашої України» і нападниками виникла бійка. Бритоголові забрали зламані намети й прапори НУ-НС до свого автомобіля. Правоохоронці, що прибули на місце події, затримали трьох молодиків і їхню машину. Відомо, що складені протоколи про хуліганство. В обласному штабі Партії регіонів категорично спростовують причетність своїх партійців до конфлікту. «Хто забирав у наших опонентів намети – мені невідомо», - заявив кореспонденту «Телеграфа» Андрій Кучмієв, заступник начальника обласного штабу Партії регіонів.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх