Кременчужани йдуть у нардепи

9.08.2007, 17:08 Переглядів: 2 070
Представники Полтавщини включені в усі партійні виборчі списки. Деякі з них мають великий шанс стати нардепами. Хто може потрапити до Верховної Ради вже восени, з’ясовував «ТелеграфЪ».

Олег Надоша - за списками регіоналів…
Минулої суботи з’їзд Партії регіонів оприлюднив свої виборчі списки, у яких значаться дев’ять представників Полтавщини. Услід за № 92 – нардепом, полтавцем Олексієм Лелюком та № 97 – міністром ЖКГ, комсомольчанином Олександром Поповим у виборчому списку за № 183 значиться кременчужанин, новоявлений член партії регіонів Олег Надоша. Колишній соратник Віктора Ющенка ( у 2004 році він очолював Полтавський реґіональний штаб Блоку Віктора Ющенка 'Наша Україна' та був заступником керівника Центрального передвиборчого штабу Віктора Ющенка) та Юлії Тимошенко ( у 2006 році він був заступником керівника штабу БЮТ), вкотре змінив свої погляди та став прибічником Віктора Януковича.
Коментувати дії свого однопартійця головний регіонал Кременчука Микола Черниш відмовляється і каже, що є партійна дисципліна, тобто партія вирішила – значить так треба.
До речі, на минулих виборах у 2006 році регіонали провели до парламенту 186 депутатів. Цього року політологи прогнозують збільшення цієї кількості. Тому, ще одному представнику Полтавщини Анатолію Кукобі є над чим похвилюватися. Незрозуміло, чи стане він депутатом. Його порядковий номер у списку регіоналів – 225. Минулого року його номер був щасливішим – 98.
Нардеп Андрій Сокіл значиться 242, а кременчужанин, гендиректор “Кременчуцького автоскладального заводу” Микола Черниш – 292. Якщо всі міністри та керівники держустанов, які є у списку залишаться на своїх посадах, а не підуть у нардепи, то цим кандидатам може пощастити.
Сам Микола Черниш каже, що він не мріє про нардепівське крісло: «Я технічний кандидат і не рвуся туди. Моє місце тут, у Кременчуці!»

…а Олег Бабаев – по спискам БЮТ
У списках БЮТу значиться 12 представників нашого регіону. Серед них № 40 Вадим Петренко (екс-віце-губернатор, а згодом нардеп), №44 Андрій Веревський (нардеп), 82 Зоя Шишкіна (почесний президент холдингової компанії «АвтоКрАЗ», нардеп), №109-Олег Бабаєв (керівник Кременчуцького м’ясокомбінату). Далі йдуть підприємець з Полтави Любов Шайдур (№ 190), заступник голови Полтавської облради Володимир Марченко (№ 193). Під 199 номером значиться голова фракції БЮТ в облраді Дмитро Хрістов та інші. Нагадаємо, на минулих виборах БЮТ провів у парламент 129 своїх «штиків».

Інші кременчужани, схоже непрохідні
В оприлюдненій у вівторок на сайті «Української правди» першій сотні «Нашої України-Народної самооборони» ми не знайшли жодного кременчужанина. Там же був відсутній і віце-губернатор Іван Близнюк, якого облактив партії висунув до загального списку під першим номером. Раніше нашеукраїнці заявляли, що у списку «Нашої України» є прізвище керівника кременчуцької приватної ТК «Візит» Олександра Мельника. У 2006 році до парламенту потрапило 86 нашеукраїнців.
Серед соціалістів під 10 номером значиться прізвище екс-губернатора області, нардепа Степана Бульби. Якщо СПУ подолає 3 відсотковий бар’єр, то пан Бульба знову сяде в крісло нардепа. За списками соцпартії за № 138 значиться кременчужанин, депутат облради, керівник підприємства «Фрасмо» Микола Левченко. Всього в список від соціалістів Полтавщини включено 14 чоловік. Минулого року соціалістів в парламенті було 33 особи.
Кременчужанин – комуніст, редактор газети «Набат» Ігор Коцарь значиться у списку під №101. Випередив його (№54) перший секретар Полтавського обкому КПУ Олександр Масенко. Загалом до списку обласні комуністи висунули 21 чоловіка. Фракція минулого скликання  КПУ складалася з 21 чоловіка.
Від блоку Литвина під №95 Кременчук представлятиме Жанетта Орєхова.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх