“Сбрось папу с поезда!”

16.03.2006, 18:03 Переглядів: 1 542
А здивував - таки пан Баранник  Кременчук. Про пана вже, начебто, і забули. Він хотів вдруге балотуватися на посаду мера (вперше це сталося у 2002 році). Але місяць тому територіальна виборча комісія не зареєструвала його, як кандидата на посаду міського голови.

А здивував - таки пан Баранник  Кременчук. Про пана вже, начебто, і забули. Він хотів вдруге балотуватися на посаду мера (вперше це сталося у 2002 році). Але місяць тому територіальна виборча комісія не зареєструвала його, як кандидата на посаду міського голови. І все. Виборчі перегони понеслись без пана Баранника.
Але 6-го березня колишній кандидат нагадав про себе. Він подав – вже просто як суб’єкт виборчого процесу – до територіальної комісії запит такого змісту:
- Прошу негайно надати вичерпну відповідь, офіційно, або спростувати моє питання: чи скасована судимість кандидата на посаду міського голови Матицина Володимира Митрофановича, де він за 18 % акцій НПЗ був притягнутий і провів у СІЗО  міста Комсомольська та міста Дніпропетровська більше року? В його автобіографії цього рядка я не побачив.
Як повідомили “Телеграфу” у тервиборчкомі, територіальна виборча комісія 13 березня передала заяву пана Баранника до кременчуцької прокуратури – для проведення перевірки. Закон дає на перевірку три дні. Трохи дивно, що територіальна комісія надіслала заяву пана Баранника до прокуратури аж через тиждень після отримання. Втім, прокуратура все одно має завершити перевірку до кінця поточного тижня.
Поки прокуратура перевіряє, нагадаємо, про що йде мова у заяві пана Баранника. Свого часу “ТелеграфЪ” висвітлював історію затримання пана Матицина. 29 серпня  2002 року (№ 35) газета надрукувала прес-реліз Генеральної прокуратури України (від 27.08.02). Повідомлення Генпрокуратури містило наступну інформацію:
- Сьогодні, 27.08.02, прокуратурою Полтавської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального Кодексу України (зловживання посадовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), відносно колишнього голови правління закритого акціонерного товариства “Укртатнафта” Володимира Матицина.
- Цю справу об’єднано в одне провадження з кримінальною справою, яка раніше була порушена  Генеральною прокуратурою України щодо посадових осіб названого підприємства за фактами заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст.191 Кримінального Кодексу України).
- Сьогодні прокуратура Полтавської області, яка веде слідство в обох справах, об’єднаних в одне провадження, затримала Володимира Матицина. За даними обласної прокуратури, слідство підозрює колишнього голову правління ЗАТ “Укртатнафта” у протиправному заволодінні понад 150 тисячами тонн нафти вартістю 46 мільйонів гривень, а також у вчиненні інших незаконних дій. 
Чим все скінчилося, відповість прокуратура. А допитливий все-таки наш пан Баранник, правда?



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх