“Убить Билла”

10.03.2006, 09:03 Переглядів: 2 188
Фільм “Убить Билла” цікавий своєю “позитивною” героїнею. Вона носить ніжне ім’я Наречена. Але використовує методи боротьби, характерні, скоріше, не для нареченої, а для професійної кілерші. Це показовий образ так званого “добра з кулаками”.

На посаду міського голови Кременчука балотується десять кандидатів. Пардон, тепер дев’ять. Лише один з них, на нашу думку, побудував свою  виборчу кампанію на дискредитації та усуненні конкурента. Таким кандидатом нам видається пан Матицин.  А конкурентом, якого дискредитують, ми вважаємо колишнього кандидата Глухова.
До висновків, що кампанія кандидата Матицина  побудована на дискредитації кандидата Глухова, ми дійшли після  того, як три місяці поспіль читали його газету “Кременчуцька панорама”. Перш за все треба пояснити, що ми маємо на увазі, говорячи  “його газета”. На нашу думку, видання не просто підтримує кандидата Матицина  або представляє його інтереси. Воно безпосередньо пов’язане з паном кандидатом. Навесні, коли газета створювалась, туди запрошували працювати чимало кременчуцьких журналістів. У ході переговорів їх знайомили з редакційними правилами  пана  Матицина.  Якщо редакційні правила від пана Матицина, то – треба розуміти – і видання його?
За друкованими матеріалами найпростіше відстежувати технологію виборчої кампанії. У згаданому виданні вона  прописана досить чітко – максимум позитивних матеріалів про кандидата Матицина; максимум негативних матеріалів – про кандидата Глухова та міську владу, яку він уособлює.  Складається враження, що технологія навіть не маскується. Навпаки, демонструється відверто. Наприклад, в матеріалі  “25 000 кременчужан не вважають М. Глухова гідним звання “Міський голова року” (“Кременчуцька панорама” № 6) прямо вказана адреса, за якою збирають підписи проти Глухова – вулиця Бойка, 15.  За дивним  збігом обставин, саме за цією адресою  кілька років знаходиться громадська приймальня пана Матицина. Тут же базуються кілька громадських організацій, які – з одного боку – регулярно отримують меценатську допомогу від пана Матицина, - з іншого –  ініцюювали рух недовіри до міського голови Глухова. То що ми маємо думати?
Ми думаємо, що обрана політтехнологія  дала свої результати. Рівень довіри до кандидата Глухова суттєво впав. Як же йому не впасти? Адже проти нього міська громадськість, розташована на Бойка, 15.  Зрештою, у понеділок, 6 березня, кандидата Глухова взагалі зняли з виборчих перегонів. Звершилося. Здавалося б, час заспокоїтись.
Але наступного дня, у вівторок, вже о 13-й на площі перед міськвиконкомом  з’явилися до болю знайомі обличчя – підполковник у відставці Фещенко (голова ГО “Бойове братство”) та голова кременчуцького осередку Партії Реформи і порядок пан Корягін. Ну, підполковник Фещенко невід’ємний від пана Матицина, як Ленін від партії. Бойові брати виступили на захист пана Матицина ще тоді, коли ним цікавились правоохоронці. Пан Корягін засвітився серед прихильників пана Матицина  відносно недавно.  На днях  він надрукував у міських газетах  заяву про підтримку кандидата Матицина Партією Реформи та порядок. А поруч з заявою – матеріал “Глухов готує “дерібан” землі”.
Здавалося б, що ще робити на площі прихильникам пана Матицина?  Головний конкурент знятий з перегонів.  Навіщо топтатися на кістках? Але ж вийшли, вивели “обурену громадськість”, принесли плакати “Глухов, Ганьба!” “Корупціонер!”. Ну добре, ваше право.
Але що ми побачили?  Ми побачили команду, яка діє, як мінімум, некоректними і відверто агресивними методами.  Ми не маємо жодних підстав вважати, що, прийшовши до влади, громадяни змінять методи.  Тоді у чому позитив приходу такої команди до влади?



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх