“А списывать нехорошо!”

2.03.2006, 17:03 Переглядів: 2 488
Навіщо партіям програми? Спочатку для того, аби наобіцяти виборцю золоті гори і безхмарне щастя на сто років вперед. Так вже влаштована людина – їй хочеться вірити в щастя. Але коли щастя все не настає, і не настає, громадяни починають обурюватися і називати політиків грубим словом “брехуни”, а програми їхні - “брехливими обіцянками”.
Яку програму має взяти собі партія, аби уникнути звинувачень у невиконанні передвиборчих обіцянок? А таку, яку вже хтось виконав.

Кременчуцькі соціалісти переписали свою програму з плану розвитку Кременчука на 2006 рік

Мал. Дмитра БАБЦЯ

Громадяни читати рекламу не люблять. А журналісти її читати зобов’язані – особливо передвиборчу. Бо ніде, окрім реклами, не знайдеш стільки партійних ляпів і проколів -  так би й розігнав всі штаби к бісу за таку роботу!
Отак,  виконуючи важкий  професійний обов’язок, “ТелеграфЪ”  старанно вичитував  рекламні масиви минулого тижня.  Ну що?  Всі партії як партії – обіцяють все на світі і нічого конкретного. Аж раптом підвернулася  програма  кременчуцького осередку  Соціалістичної партії. Ого! Яка конкретика, яке досконале  знання  міських проблем!  Тут тобі ніхто не обіцяє  метафоричну  боротьбу з бідністю або  втілення  в життя  загадкового солідаризму. Тут партійці конкретно беруть на себе зобов’язання  реконструювати гуртожиток на вулиці Східній, 22; реконструювати гуртожиток на вулиці Сербиченка, 3 – причому з облаштуванням душових кабін!  І  навіть завершити будівництво водопроводу на вулицях Художній, Насосній (Крюків, мікрорайон Кострома), Орджонікідзе.  Ні, це справді навіки круто – провести водопровід на Костромі!
Коротше кажучи,  перші півгодини ми перебували у щирому захваті від програми кременчуцьких соціалістів.  І лише якась непевна згадка  муляла  всередині – здавалося, що десь ми ці фрази – про Насосну та Орджонікідзе -  вже бачили.  Знадобилося два дні, аби пригадати, де ж ще писали про водопровід на Костромі та ремонт гуртожитків.  Далі все пішло, як по маслу. З полички в редакції ми дістали зелену тоненьку книжечку – “Програму соціально-економічного і культурного розвитку міста Кременчука та утримання його соціальної сфери, житлово-комунального господарства на 2006 рік”.
Відкрили на сторінці 39, у рубриці “Перелік об’єктів, видатки на які у 2006 році планується проводити за рахунок коштів бюджету розвитку”. Ага, ось воно: водопровід на вул.Художній, Насосній, довжина – 1, 326 км. Дивимось сторінки 72-73  – там розміщені цільові міські програми “Вода” і “Стік”. Так, пункт 7.2 – будівництво водопроводу на вулицях Насосній та Художній. Завершити у ІІ кварталі 2006 року. На будівництво з міського бюджету виділено  400 тисяч гривень.
Але ж з міського бюджету, а не з бюджету Соціалістичної партії. Різниця все-таки є. У тій же зеленій книжці ми знайшли і  гуртожитки, що на Сербиченка та Східній -  на їхню реконструкцію з міського бюджету виділено 198, 279 тис. грн. та 1 242, 075 тис. грн.  Фактично все, що обіцяють   виконати кременчуцькі соціалісти, вже призначене для виконання за рахунок коштів міського бюджету.
“ТелеграфЪ” – аби не було плутанини – уточнив у начальника фінансового управління міськвиконкому пані Неїленко – хто оплачує виконання згаданих  вище програм? Місто? Чи, можливо, партії? Начальник управління відповіла – всі програми фінансуються з міського бюджету.  Партійні кошти не залучаються. Закон такого не передбачає.
То, виходить, місто за власні кошти проведе водопровід, відремонтує гуртожитки, а соціалісти просто скористаються результатом? 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх