“Два в одному” – Олександр Мороз і Миколай Чудотворець поруч

19.01.2006, 19:01 Переглядів: 2 356
У журналістиці існують застереження проти необгрунтованого та спекулятивного використання таких тем, як релігія, діти, жертви насильства, інваліди, сексуальні меншини. Журналістам не рекомендовано хапатися за ці теми “всує”, задля миттєвої вигоди. Схоже, для політиків таких редакційних застережень не існує..

Наскільки коректно використовувати святих у політичній рекламі?

До Новорічних свят, Різдва Христового та Дня Святого Миколая соціалістична партія України приготувала громадянам специфічний подарунок. У центральній частині Кременчука мешканцям “хрущовок” та багатоповерхівок  від імені соцпартії дарували святковий календар. Розносили календарі громадянки, які представлялися активістками кременчуцького відділення соцпартії.
На одному боці календаря розміщений портрет лідера соціалістів Олександра Мороза. На іншому – ікона Святитель Миколай Чудотворець. Тобто, треба розуміти, що Миколай Чудотворець і Олександр Мороз разом?  А Святитель Миколай про це знає? На останнє запитання жінки-агітаторки відповіді не надали.
На календарях відсутні позначки про тираж та типографію, яка виконала замовлення.
Календарями справа не завершилась. Був другий захід – з роздачею громадянам газети обласного осередку соціалістів “Трудова Полтавщина”.  Роздаючи газети, жінки-активістки цікавились у мешканців “хрущовок”, які ті мають побутові проблеми. І проблеми взагалі.  Бо соціалістичній партії страшенно кортить вирішити всі проблеми знедолених  виборців – отак гамузом, швиденько, за два місяці, що залишились до виборів.
 
КОМЕНТАР:
Дивно. У  попередніх виборчих кампаніях лідер соціалістів таких проколів не допускав – ікони для передвиборчої рекламної кампанії не використовував. Цей сумнівний календар, як нам здається, – результат змін, що відбуваються в соціалістичній партії України. Цього року партія – аби утриматися на плаву – широко відкрила двері бізнесу. Великому і різному. А серед українських бізнесменів певного гатунку заведено ще з 90-х років – зробив діло, швиденько до церкви – відмолити гріхи, потім до лазні – розслабитися, а потім знову на діло. А, ще іконку в офісі на видне місце причепити – це святе.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх