Звільнення Порошенка – головна вимога Зінченка

8.09.2005, 12:09 Переглядів: 2 309
Минулий тиждень в Україні завершився скандалом: заяву про звільнення написав Держсекретар Президента Олександр Зінченко – одна із ключових фігур в оточенні Віктора Ющенка.

Минулий тиждень в Україні завершився скандалом: заяву про звільнення написав Держсекретар Президента Олександр Зінченко – одна із ключових фігур в оточенні Віктора Ющенка. Президент цю заяву підписав. А вже у понеділок на обіцяній прес-конференції Зінченко назвав причини, які підштовхнули його до такого кроку. Основна – це 'загроза, під якою опинилася 'помаранчева революція'. Олександр Зінченко звинуватив секретаря РНБО Петра Порошенка у корупції і сказав, що вже неодноразово звертався до Президента з вимогою його звільнити. 'Це було моєю основною вимогою', - сказав він.
У корупції вже колишній Держсекретар звинуватив і першого помічника Президента Олександра Третякова та лідера парламентської фракції 'Наша Україна' Миколу Мартиненка.
Саме ці люди, на думку Зінченка, 'цинічно реалізовують свій план використання влади в особистих цілях'.
Зінченко сказав, що працюватиме у команді Ющенка, якщо там буде 'повернуто конституційний зміст всім органам влади'. Він вимагає 'створити президентську раду із найвпливовіших представників України - 12 осіб - для вирішення спірних питань'. Така рада потрібна для 'встановлення громадського контролю над владою'.
Одна з вимог – звільнення Третякова і проведення термінових кадрових змін на митниці, у прокуратурі та податковій. Зміна кадрів має пройти ' на конкурсній основі'.
Також Зінченко вимагає 'прибрати всіх чиновників з наглядових рад великих підприємств'.

Нарада у Президента закінчилось 'консолідацією'

Останні політичні події в країні, а саме, звільнення Держсекретаря Олександра Зінченка і його резонансні заяви, змінили плани вищого керівництва України. У вівторок Президент відмінив свій візит до Польщі і скликав термінову нараду, яка проходила у закритому режимі. Нарада розпочалася о 10-й годині, а закінчилась приблизно о 19.15. Як повідомила журналістам прес-секретар Президента Ірина Геращенко, приблизно о 15-й годині нарада плавно переросла у засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО). За словами Ірини Геращенко, на нараді 'мова йшла про консолідацію президентської команди' і сторони дійшли висновку, що 'ніякої кризи влади в Україні немає, а є окремі больові моменти, яким треба поставити правильний діагноз і вчасно їх лікувати'.
Тож, чутки про те, що під час наради 'Порошенко подав у відставку' не підтвердились. Як і ті, що, можливо, у відставку відправлять Прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Як заявляли напередодні певні джерела, Тимошенко поставлять ультиматум: або вона йде на президенські вибори, об'єднавшись з командою Президента, або звільняє крісло Прем'єра. 
На засіданні, дійсно, обговорювалась подальша доля не лише уряду, але й деяких вищих керівників держави, підтвердили згодом його учасники. Схоже сторони дійшли згоди. Поки що...

Порошенко написав заяви в ГПУ, МВС і СБУ

Порошенко написав заяву до Генпрокуратури, МВС і СБУ з вимогою порушити кримінальну справу в зв’язку із заявою Олександра Зінченка, а також позов до суду на нього. Про це він повідомив у вівторок після засідання РНБОУ.
Напередодні про свій намір подати позов на Олександра Зінченка про захист честі та гідності заявив народный депутат Микола Мартиненко. Всі фігуранти скандалу називають заяви екс-держсекретаря 'неправдивими' і такими, що не відповідають дійсності.
Президент поки що ніяк не прокоментував заяву свого колишнього соратника.

Місце Держсекретаря уже зайнято!

Президент Віктор Ющенко призначив Івана Васюника виконуючим обов'язки Державного секретаря України. Відповідний наказ він підписав 5 вересня. У той же час більшість українських політологів вважають найбільш вірогідними кандидатурами на посаду державного секретаря України віце-прем'єр-міністра з адміністративно-територіальної реформи Романа Безсмертного або віце-прем'єр-міністра з питань євроінтергації Олега Рибачука. Про це свідчать результати експерт-опитування, проведені Центром досліджень політичних цінностей.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх