Верховна Рада вночі та в масках відкрила ринок землі: Мовчан голосував «за», Шаповалов був відсутній

31.03.2020, 08:41 Переглядів: 5 355 Коментарів: 12

 

Законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення ухвалили в другому читанні Він передбачає, що запуск ринку землі в Україні відбудеться 1 липня 2021 року.


Верховна Рада в ніч з 30 на 31 березня на позачерговому засіданні ухвалила у другому читанні законопроєкт № 2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». За ринок землі проголосували 00.42 години.  Голосування за поправки проходило в турборежимі. За даними аналітичної системи «Рада», за відкриття ринку землі віддали голоси 259 нардепів, проти - 24, утрималися - 3, не голосували – 29. Депутати ОПЗЖ блокували трибуну під час голосування.


Фракція «Слуга народу» віддала за законопроєкт 206 голосів, «Європейська солідарність» - 23 голоси, «Голос» - 13, депутатська група «Довіра» - 12, 5 голосів – позафракційні депутати. Фракції ОПЗЖ, «Батьківщина» і депутатська група «За майбутнє» не підтримали відкриття ринку землі.


Народний депутат від Кременчука Юрій Шаповалов за ринок землі не голосував – він був відсутній у сесійній залі. Народний депутат від Кременчука, Горішніх Плавнів Олексій Мовчан голосував за відкриття ринку землі разом зі своєю фракцією «Слуга народу».

До другого читання законопроєкт дійшов з двома ключовими поправками - це зменшення концентрації землі в одних руках на першому етапі до 100 га та відмова від продажу державної, комунальної землі.


Коротко про новий закон

  • До 1 січня 2024 року купувати землю зможуть лише фізичні особи-громадяни України.
  • Концентрація землі в одні руки обмежена площею 100 га в перші два роки після запуску земельної реформи.
  • З 1 січня 2024 року купувати землю дозволять українським юридичним особам, при цьому концентрація в однієї юрособи - не більше 10 тисяч га.
  • Ціна продажу ділянок сільськогосподарського призначення не може бути нижчою за нормативну грошову оцінку. Ця норма діятиме до 1 січня 2030 року.
  • Розрахунок за покупку ділянок буде проходити лише в безготівковій формі.
  • Землі сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності не продаватимуться.
  • Банки набуватимуть право власності на земельні ділянки як предмет застави (звернення на стігнення). Але при цьому протягом 2 років такі ділянки мають бути відчужені на торгах.
  • Іноземців допустять до ринку землі лише після референдуму.
  • Іноземним громадянам забороняється купівля земельних ділянок в 50-кілометровій зоні від державного кордону України, незалежно від рішення референдуму.
  • Юридичним особам, учасниками яких є громадяни держави-агресора, фізичним особам, щодо яких застосовані санкції, забороняється купувати землю навіть за умови проведення референдуму.

Відкриття ринку землі - умова збільшення програми МВФ. Зеленський вночі прибув у Раду на фінальне голосування.


Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: DW

Чи варто було ВР голосувати за ринок землі під час надзвичайної ситуації через коронавірус?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 12

0
31 березня 2020 09:24

Закон не ринковий і не відповідає вимогам рекомендаціям МВФ, але допомога все одно буде,  не 10 млрд, як розповідав Зе, а обіцяють тільки поки що 1.5 млрд. Виходу все одно немає -Україна повністю залежна від ввізного $  а без грошей МФВ  полетять нах всі зовнішні запозичення. Новий уряд навіть гірший уряду профана - в економіці такі самі дуби, але в схемах розкрадання бюджетних коштів розбираються набагато краще.


16 9
383
31 березня 2020 09:27

Рассмотрели 600 поправок за три часа? Жесть. Теперь представляю как через дыры в этом законе будет уплывать земелька налево. Рынок земли нужен, но не в таком виде и в таком редиме принятый....


16 3
0
31 березня 2020 10:22

Такая незалежнисть. Внешний куратор сказал голосовать -пожалуйста. Банановая республика, блин.


28 10
0
31 березня 2020 11:33

ну проголосовал и что, там всё партия решает в большей степени


2 16
0
31 березня 2020 11:41

Я бы тоже не присутствовал на таком дебилизме....


4 11
0
31 березня 2020 11:44

Зеленский скоро раздеребанит всю землю Украины и все. Видно что щеки уже отожрал.


13 4
110
31 березня 2020 12:42

Зачем еврею укр земля.


8 3
0
31 березня 2020 12:43

Цитата: Fedyaev_D

Такая незалежнисть. Внешний куратор сказал голосовать -пожалуйста. Банановая республика, блин.

ВОТ ЗАБИЛСЯ КЛИН У ЛЮДЕЙ в горлову.

Сингапур,Тайвань,ОАЄ,Саудиті - банановіе республики.

Пусть лучше внешнее управление европейцев и амеров чем наших *** олигархов. Которіх только зеленій хоть по чуть-чуть тряхает. 


2 19
383
31 березня 2020 13:50

Цитата: jondin
только зеленій хоть по чуть-чуть тряхает.
не подскажите как зеленый коломойского или ахметова тряхает?


7 1
513
31 березня 2020 13:53

Цитата: cenzor

Цитата: jondin
только зеленій хоть по чуть-чуть тряхает.
не подскажите как зеленый коломойского или ахметова тряхает?

чел имел ввиду, что тряхает, только не их, а перед ними (ну все знают как с роялей управлялся)

 


2 1
0
31 березня 2020 14:32

Граждане, я не marinochka__30 и ей подобные ботики, которые пишут "нужные" комментарии и получают за это бабки, но скажу так - на руках у населения очень много земли, которая им и *** не нужна. Это паи, которые давали всем в селах, и которые теперь передаются, как наследство.  Продать они ее не могут, закон не разрешает. Что с ней делать? 2 пути  1) оставить заростать бурьяном. 2) передать в аренду фермеру, который выжмет из нее все соки (не свое не жалко) и даст аж 3 копейки... а может и 2, сколько захочет столько и даст. Конкретной суммы в договоре аренды нет, только куча лазеек для этого самого фермера, чтобы оставить вас с голой ***. Так почему бы ее не продать? Чего вы боитесь? За годы независимости продали все: шахты, ГОКи, заводы, порты и ничего, а за землю все держатся, как за спасательный круг. Народ, она вас не спасет.


3 8
0
31 березня 2020 16:01

Цитата: cenzor

Цитата: jondin
только зеленій хоть по чуть-чуть тряхает.
не подскажите как зеленый коломойского или ахметова тряхает?

подскажу ахметова в самом начале на скорые сразу труханул для вас специально посмотрел 200 шт. и после этого отменил ротердам+

и как я помотрю на сайте седят одни фермеры которые о земле так беспокоятся. так вот я еще одно скажу с землей будет как с ваучерами бараны сразу побегжали и сдали их за копейки а кто-то вложил например в Дормаш и теперь получает девиденты. 

так вот о земле за этот год имел дело с двумя людьми разными у каждого по 10га. земли люди вместо того что бы как вышеупомянутые бараны сдавать ее в аренду за копейки сами пахали ,сеяли и уберали урожай все на  арендованой технике и получили двольно не плохую прибыль. вид деятелности у обоих никакого отношения к сельскому хозяйству не имеет это был побочный зароботок.


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх