Народний обранець від Самопомочі поділився з молоддю Кременчука своїм баченням розвитку країни.

31.10.2018, 11:00 Переглядів: 1 520

 

На зустріч з депутатом прийшло чимало молоді, яка активно ставила питання та отримувала відповіді. Говорили про долю випускників та можливості працевлаштування, амбіції студентів та про майбутнє України в цілому.


- Знаю, що більшість з присутніх – IТішники. Хто з вас задумавувся після освіти залишити Кременчук?,- звернувся народний депутат до кременчуцьких студентів з відвертим питанням.


У залі більше половини підняли руку.


- А хто планує поїхати за кордон працювати, або навіть жити? – продовжив Роман Семенуха.


Так само більшість студентів підняли руку. Пояснення студентів було простим – низька заробітна плата і як наслідок, низький рівень життя. Студенти з цим не погоджуються, а тому планують шукати щасливої долі за кордоном.


 


За словами Романа Семенухи, таке рішення не завжди є виправданим, особливо, якщо йдеться про роботу у сфері інформаційних технологій. - Це одна з перспективних галузей, яка розвивається. І середня зарплата у цій сфері – 1800- 2000 долларів, - зазначив народний обранець.


- Насправді є колосальний дефіцит IТішників в Україні. Але, на жаль, тільки половина випускників йде працювати за професією. До того ж, рівень знань, який вони отримують, не завжди відповідає замовленню на ринку праці. Вас, випускників, готують з одним рівнем знань, а в житті ви стикаєтеся з іншими потребами роботодавця – з реальністю. Утім, це не привід залишати дім і рідних, шукаючи кращої долі на чужині. Бо насправді середня зарплата в Польщі у галузі IT не набагато вища - 2500 євро.


Окремо зазначив депутат і про необхідність досконалого володіння англійською мовою. - Приділіть велику увагу цьому питанню. Адже у вашій спеціальності - це запорука професіоналізму, а до того ж володіння англійською мовою відкриває шлях у світ бізнесу на зовнішньому ринку.


Роман Семенуха наголосив:


- Наразі присутня проблема: бізнес та освіта не «говорять» з вами – зі студентами. Як би кожен з вас вже на 5- му курсі мав би хоч якісь професійні навички, – це гарантувало би подальшу вашу присутність в IT галузі. Треба бути готовим до реальності ринку праці. А він далеко не такий поганий в Україні, як ви про нього думаєте.


Наприкінці зустрічі політик поділився історією про розмову з головою Національного банку Польщі, що відбулася кілька років тому. Той розповів, що свого часу Польщу кинули усі, хто міг - поляки виїжджали з країни родинами. Потім повернулися, коли до влади прийшли професіонали і розбудували державу. Повернулися, аби вкласти зароблені гроші у власні бізнеси, а відтак і економіку держави. Тож, Роман Семенуха закликав студентів працювати над собою, і ставши якісним спеціалістом, заробляти гроші в Україні, розбудовуючи державу.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх