МВС збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря, - Арсен Аваков

2.10.2018, 13:30 Переглядів: 1 958

 

Про це, 29 вересня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив під час відкриття Частини водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря Держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

«Російська Федерація, окупувавши Крим та частину Донбасу, продовжує наступати на наш суверенітет. В тому числі, в межах акваторії Азовського моря. Саме тому, ми збільшуємо присутність підрозділів МВС, а саме компоненти Держслужби з надзвичайних ситуацій та Держприкордонслужби. Для нас принципово важлива безпека узбережжя Азовського моря, нашого судноплавства. Ми не будемо потурати агресивним побажанням країни-окупанта», - наголосив міністр внутрішніх справ.



Він сказав, що з цією метою відкрита Частина водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря ДСНС. Підрозділ укомплектований чотирма плав засобами. Всього там працюватиме 54 особи. Одне з основних завдань частини – гуманітарне розмінування водних об’єктів та порятунок громадян.


Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін нагадав, що у 2014 донецький гарнізон ДСНС втратив 80% техніки та понад 50% інфраструктури.


«У 2014 особовий склад виконував свої обов’язки на межі можливостей. Тепер перед нами стоїть дуже важливе завдання - деокупація Донбасу. Ми готові до його виконання», - додав він.


Микола Чечоткін також повідомив, що з 2014 року працівники ДСНС розмінували понад 25 тисяч гектарів територій та 100 гектарів акваторій від вибухонебезпечних предметів. Також було знищено понад 161 тисячу вибухонебезпечних предметів різного типу.


У ході заходу 22 працівники органів системи внутрішніх справ на Донеччині отримали відзнаки Президента, Кабінету Міністрів, відомчі відзнаки МВС. Вісім осіб отримали ключі від службових квартир.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх