Арсеній Яценюк: Україна потрібна НАТО, як і Альянс потрібен Україні

11.07.2018, 10:47 Переглядів: 1 680

«Зараз питання членства України в Альянсі лежить у площині політичних рішень і впевненості у правильності дій. Перший необхідний крок – отримання Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Далі – план дій щодо членства в НАТО, а далі - Альянс має прийняти рішення зробити Україну членом НАТО, зробити сильнішим НАТО і світ. І цей час прийде. Давайте рухатися», - сказав лідер партії «Народний фронт», Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк 10 липня під час дискусії Київського Безпекового Форуму «Що варто очікувати від Саміту НАТО 2018 року?»


Арсеній Яценюк зазначив, що неодноразово відвідував спільні навчання військових країн-членів Альянсу з українськими Збройними Силами:


«Можу тільки процитувати наших партнерів з Альянсу щодо їхніх вражень про наших військовослужбовців. Вони не очікували такого високого рівня професійності».


Він також підкреслив, що Росія представляє загрозу для НАТО:


«Яка з країн ще воює з Росією, крім України? Які ще військовослужбовці мають такий досвід проти найбільш озброєної армії на континенті? Боротьби з гібридною війною, з новими російськими технологіями, з новою російською зброєю?»


Членство України в НАТО, наголосив лідер «Народного фронту», - це двосторонній шлях:


«Це в інтересах України, але це так само в інтересах Альянсу. І сотні мільярдів, які ми витрачаємо на нашу національну безпеку і оборону, - це в тому числі внесок в безпеку і оборону Альянсу. Тому не підлягає навіть сумніву те, що Україна потрібна НАТО, як і НАТО потрібне Україні».


Дискусія Київського Безпекового Форуму «Що варто очікувати від Саміту НАТО 2018 року?» організована Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну». У заході взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков.



Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх