Верховна Рада дала старт своїй реформі

11.04.2018, 14:47 Переглядів: 2 074

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроекти № 7550 та № 6256, які передбачають реформу парламенту, починаючи із наступного, 9-го скликання.


 

Так, законопроект №7550 передбачатиме справедливий розподіл комітетів поміж усіма фракціями, які входять до ВерховноїРади.


 


- Це відбувається у послідовності та черговості, коли від більшої до меншої фракції визначають і вибирають голів комітетів, незалежно від величини фракції, але у повній послідовності, - пояснив суть законопроекту Голова ВР, представник «Народного фронту» Андрій Парубій.


Натомість законопроект №6256 щодо оптимізації роботи комітетів парламенту і співвідношення сфери їх діяльності із предметами відання міністерств передбачає скорочення комітетів, починаючи із 9-го скликання, до 20 та збільшення контрольної функції кожного комітету.


Коментуючи законопроект № 6256, народний депутат фракції «Народний фронт», Перший заступник голови Комітету з питань регламенту та організації роботи ВР Павло Пинзеник закликав депутатів активніше включатися до роботи до другого читання.


- Комітет прийняв рішення розглянути законопроект в редакції, запропонованій до першого читання. Ми його опрацьовували, у нас навіть були пропозиції, які б дозволяли прийняти законопроект за основу та і цілому, але враховуючи пропозиції, висловлені автором, Головою парламенту Андрієм Парубієм, рекомендуємо прийняти за основу і спільно включитися до роботи щодо його опрацювання до другого читання, - заявив Павло Пинзеник.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх