Загиблим – пам’ять, живим – подяка

3.05.2007, 20:05 Переглядів: 1 870
Близько 200 кременчужан зібралися на скорботний мітинг 26 квітня біля пам’ятного знаку «Жертвам аварії на Чорнобильській АЕС».
Настоятель Свято-Миколаївського собору, Отець Володимир, провів панахиду у пам’ять загиблих при ліквідації аварії на ЧАЕС та постраждалих від її наслідків.

Близько 200 кременчужан зібралися на скорботний мітинг 26 квітня біля пам’ятного знаку «Жертвам аварії на Чорнобильській АЕС», що у Придніпровському парку. Секретар Кременчуцької міської ради Василь Івко наголосив, що заслуга ліквідаторів перед світовою громадскістю безмежна й подякував присутнім за їх самовіддану працю. Заступник голови Кременчуцької міжрайонної організації «Союз-Чорнобиль» Валерій Більченко у своїй промові звернув увагу на більш «земні» речі: цього року ліквідаторам та постраждалим виділили лише 12% від запланованої у бюджеті України суми на пільги, щороку зменшується кількість путівок на лікування та квартир. «Закон про пільги чорнобильців вже переглядали 27 разів, і кожного разу в бік зменшення допомоги. Близько мільйона чорнобильців викинуто за борт життя, – каже Валерій Більченко. – Одна путівка на 150-200 чоловік, 4 квартири на 300 тисяч чорнобильців Полтавщини».



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 23 від 6 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх