Пам’ятники руйнують люди, птахи і … час

3.05.2007, 20:05 Переглядів: 2 414
Кременчуцькі пам’ятники на сьогодні потребують термінового «лікування», адже більшість із них «хворіє».

Кременчуцькі пам’ятники на сьогодні потребують термінового «лікування», адже більшість із них «хворіє». Нещодавно частина міських монументів була перевірена спеціалістами. Після чого було винесено «вирок»: майже кожен з них потрібно приводити до ладу.
Після висновків фахівців «ТелеграфЪ» самостійно «екзаменував» три найвідоміші кременчуцькі пам’ятники. Після обговорення в редакції результатів перевірки у нас з’явилася ідея дати кожному з меморіалів відповідні титули. Наскільки вони відповідають дійсності, вирішувати вам.

Меморіал «Вічно живим» – годувальник «вічно голодних»

Вічним вогнем біля пам’ятника іноді особи без певного місця проживання користуються, як газовою плитою чи мікрохвильовкою. Нагрівають собі обіди, готують вечері, смажать шашлики. Тому не дивно, що, за висновками експертів, меморіал «Вічно живим» потребує заміни бетонного покриття сходинок та плит червоного граніту на майданчику під зіркою Вічного вогню. Крім цього, біля пам’ятника зруйновано бордюр навколо газону, а тиловий бік монумента став місцем витворів мистецтва аматорів малювання фарбами з балончиків.

«Воїн-визволитель» – пташиний улюбленець

Вічна війна пам’ятників із птахами не закінчиться ніколи. Мабуть щось погане крилатим робили монументи у минулому житті, якщо ті тепер постійно і регулярно їм «гадять» на голову. Найбільш затребуваний у цьому плані, як виявилося, «Воїн-визволитель».

Пам’ятник В.І. Леніну – «вільна» дорога писакам

Меморіал вождю «славиться» різноманітними написами цензурного та не дуже цензурного плану. Нещодавно на ньому можна було почитати шедеври місцевих поетів та прозаїків, переписки типу «Вася + Катя = Любов» та інші не такі вже й невинні надписи. До дня народження вождя, 22 квітня, меморіал трохи привели до ладу – зафарбували «послання» сучасників. Проте, як вважають фахівці, «Ленін» потребує перефарбування всього п’єдесталу, а не лише його частини.

Ще про один пам’ятник

Братську могилу відгородять… можливо. Спеціалісти вирішили: Братська могила на вул. 60-річчя Жовтня, що біля ПК «Кредмаш», потребує упорядкування території. Поховання перебуває під загрозою руйнації. Цьому «сприяє» стоянка автомобілів, що влаштована кременчужанами перед приміщенням Палацу культури, зданим в оренду під більярдний клуб. Фахівці вважають доцільним спорудити загорожу з тильного боку пам’ятника.  



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх