«Чи потрібно змінювати старі радянські назви вулиць на нові?»

17.08.2006, 14:08 Переглядів: 10 052
Понеділок, 14 серпня, 18:00.

Максим, голова кременчуцького міського комітету молодіжних організацій

– Я вважаю, що до цього питання треба підходити з розумом. Робити так, як це робиться в інших містах. Наприклад, у Львові. Частину вулиць перейменовують, частину залишають зі старою назвою. У нас багато вулиць з річницями Жовтня та СРСР. Я вважаю, що деякі історичні назви можна повернути, та перегинати палицю в цьому не треба, аби не перекреслити всю історію одним махом. Треба подивитися, які зі старих назв відповідають сьогоднішньому дню.

Катя, студентка, голова молодіжного парламенту Кременчука

– Я декілька разів була в Європі і знаю, що після розпаду СРСР були вжиті радикальні заходи відносно всієї радянської символіки та вулиць з радянськими назвами. Я вважаю, що ми вже давно відійшли від цього, ми обираємо європейський шлях розвитку, тому просто зобов’язані перейменувати вулиці, до того ж, їх дуже багато. Наша історія дуже багатогранна, і це слід зафіксувати у назвах наших вулиць.

Анка, музикант

– Якщо нова, запропонована назва гідна того, аби замінити нею стару назву вулиці, то я тільки за. Але якщо це буде вже вкотре лише назва-одноденка – то проти. Влада змінюється – не змінюється, а назва вулиці потім залишиться нашим нащадкам. Краще тоді обрати якусь незалежну, загальну назву типу вулиця Дружби, Весни чи якось так. А коли на честь чергового політичного лідера – то не треба перейменовувати.

Марина, хореограф

– Так, я вважаю, що потрібно перейменовувати, бо я просто „совдеп” не переношу. Це вже моє, особисте, але мені здається, що цей лад настільки вузький, бо був придуманий вузьким колом вузьких людей. Нав’язали все це людям. Вони повелись. Тому я хочу, аби змінили назви у вулиць. Ну, ім’ям Ющенка, наприклад, я б не хотіла, аби назвали вулицю.  Було б гарно, аби вулиці мали старі назви.

Наталя, продавець

– Я однозначно проти того, аби вулиці перейменовували. Є назва – і добре. Населення і так постійно чує, що в бюджеті не вистачає коштів, а коли почнуть перейменовувати вулиці, взагалі їх не стане! Це зайві витрати на зміну прописки, різні реєстрації. Знову підніметься вартість товарів та послуг. А кому це потрібно?



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх