Чому Ленін увійшов в історію?

21.04.2006, 13:04 Переглядів: 1 574
Понеділок, 17 квітня 2006 року, 11.00.

Квітень – місяць багатий на важливі дати та різноманітні свята. 18 числа вся планета святкує Міжнародний день пам’ятників, 23 квітня у православних Великдень, а 26 - двадцята річниця аварії на Чорнобильській АЕС. Окрім того, цього місяця свої дні народження „святкують” Ленін і Гітлер. „ТелеграфЪ» не міг обійти стороною такі події. Ми присвятили квітневим датам спеціальні матеріали на сторінках газети, а Володимиру Іллічу зробили окремий подарунок. „ТелеграфЪ” озброївся портретом вождя світового пролетаріату і пішов до 13-ї школи. Показуючи дітям Ілліча, ми не ставили за мету перевірку їхніх знань. Просто хотілося з’ясувати, як далеко пішла від нас історія.Треба віддати належне дітям, всі вони безпомилково одразу взнавали „дідуся” з портрета.

Віталій і Андрій, третій клас

– Це ж портрет Леніна! Він організував революцію. Вона пройшла вдало. Ленін боровся за свободу людей і переміг. Він став президентом Києва.

Юрій, п’ятий клас

– Це зображення Леніна. („А хіба це не Сталін?”, – лунає підозріле запитання з класу. „Ні, це точно Ленін”, – відповідають однокласники). Він зробив дуже багато добрих справ для людей, а ще любив дітей і всім допомагав. Після революції Ленін став президентом СРСР, тобто найголовнішим над усіма був. Він вів нашу країну до висоти!

Дмитро та Іван, одинадцятий клас

– Це Ленін. Ця людина зібрала воєдино націю. Він організував маленький пролетаріат у велику країну. Ленін був визначним діячем свого часу. Він перший ввів поняття „комунізму” і такі вчення, як „ленінізм”, „марксизм” і все таке. А після революції, яку він організував, Ленін став Генеральним секретарем компартії СРСР.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх