Родина Варакут стане власником будинку у Піщаному

8.09.2005, 12:09 Переглядів: 1 796
Проблема багатодітної сім’ї Варакут найближчим часом може вирішитися. Їм запропонували варіант житла з яким вони погодилися. Невдовзі родина стане власником двоповерхового будинку у Піщаному..

Нагадаємо, Ольга Варакута, мати вісьмох дітей, оголосила голодування прямо в пологовому будинку. Сім’ї з десяти чоловік зараз не має, де жити. Дім у Садках, який вони винаймали протягом трьох років, хазяїн продав. Перспектива опинитися на вулиці і стала причиною такого кроку.
Квартирне управління міськвиконкому пропонувало сім’ї гуртожиток на Раківці. Але цей варіант Ольгу не влаштував. Не погодилась вона спочатку і на пропозицію Благодійного фонду “Джерело Дніпра” (почесний Президент – Володимир Матицин), який запропонував родині п’ятикімнатну квартиру площею 117 кв.м. на вул.Тельмана. Як пояснює Ольга ще на початку акції голодування вона просила дати родині приватний будинок з ділянкою землі, аби вона могла працювати на землі і годувати велику родину. В результаті чисельних переговорів, Фонд і родина Варакут таки дійшли згоди. Для них за кошти Фонду 'Джерело Дніпра' буде куплено приватний житловий будинок загальною площею 138 кв.м., що знаходиться на межі міста і села Піщаного. Окрім самої двоповерхівки, обійстя має додаткові приміщення: гараж, погріб, ділянку землі. Наразі йде процес оформлення  документів.
Через нашу газету Ольга Варакута просить подякувати Михайлу Смелянському (нашому дописувачу з Німеччини) за його особисту участь у долі її родини. За її словами, до неї прийшов невідомий чоловік і не представляючись дав їй конверт. 'Я спочатку і не зрозуміла що там. Думала лист. Лише коли чоловік пішов, побачила, що у конверті гроші', – розповідає пані Ольга. По фото у газеті “ТелеграфЪ” вона впізнала цю людину.
Отже проблему однієї родини вдалося вирішити завдяки наполегливості Ольги Варакут. А як же інші багатодітні родини? Голова кременчуцької міської асоціації багатодітних сімей «Велика сім’я» Олексій Шило сказав, що їх організація цілковито підтримує дії Ольги. Олексій Михайлович зазначив, що хоча голодування і є в даному випадку крайньою мірою, але наразі вона виправдана на сто відсотків. На сьогодні у черзі на отримання квартири стоять більш ніж 350 багатодітних сімей, включаючи родини з трьома дітьми. Але через відсутність належного фінансування з бюджету дехто чекає на житло вже більше 15 років. Не сподіваючись отримати житла від держави багато родин взагалі не встають на чергу.

Юлія КАПУСТА, Олексій ВОРОНКОВ



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх