Працівник КрАЗу передбачив пожежу на ЧАЕС

26.04.2012, 12:29 Переглядів: 3 950


Спогади полковника КДБ Віктора Матвієнка про ясновидця з Кременчука, який поставив на вуха силовиків, директора атомної станції та Інститут ядерної фізики своїм пророцтвом про чергову аварію в Чорнобилі.

Працівник КрАЗу передбачив пожежу на ЧАЕС

НА ФОТО: Перший начальник Кременчуцького міського відділу СБУ (1992– 1996р.р.) пізніше – заступник голови, секретар Кременчуцької міської ради, а нині пенсіонер Віктор Матвієнко

 

Катастрофа на Чорнобильській АЕС, ліквідація її наслідків вплинули, безумовно, на діяльність Комітету державної безпеки. Безпосередньо на станцію направили багато спеціалістів, у тому числі і Кременчуцького міського відділу КДБ. Про це «Телеграфу» розповів тодішній співробітник КДБ, а згодом СБУ України, перший начальник Кременчуцького міського відділу СБУ (1992– 1996 р.р.) пізніше – заступник голови, секретар Кременчуцької міської ради, а нині пенсіонер Віктор Матвієнко.

 

Пан Матвієнко згадав один курйозний епізод 1990 року, коли він виконував обов’язки начальника відділу.

 

– 9 травня мені по спецзв’язку зателефонував колега з Чорнобиля, – начальник підрозділу з оперативного обслуговування Чорнобильської АЕС тоді вона, за виключенням зруйнованого енергоблоку, продовжувала працювати. Він пояснив, що директор АЕС щойно повернувся з Москви, де в союзному тоді міністерстві зустрівся із вченим Інституту ядерної фізики. Так от останній розповів, що ясновидець з Кременчука повідомив йому про наявність даних стосовно чергової аварії на Чорнобильській АЕС. Директор станції наполегливо просив зустрітися з цією людиною і уточнити деталі прогнозу, – згадує пан Матвієнко.

 

При цьому він каже, що повних даних на ясновидця не було, але його вдалося швидко знайти. Ним виявився працівник КрАЗу, котрий мешкав в одному із сіл Кременчуцького району.

 

– В той же день я навідався до цього чоловіка. Його мати повідомила, що син на рибалці і невідомо коли повернеться. Але все ж зустрілися. Чоловіку було близько 50 років, працював техніком на заводі. Підтвердив, що саме він говорив по телефону з Інститутом ядерної фізики на відому тему. Сказав, що так просто не може мені все розповісти – цієї ночі він матиме черговий зв’язок з космосом і запитає, чи можна мені говорити про такі речі, – каже Віктор Матвієнко.

 

Після цієї бесіди Віктор Матвієнко повернувся у відділ, зателефонував у Чорнобиль та розповів про свої враження від розмови з ясновидцем. Та директор станції наполягав на повторній зустрічі.

 

– Наступного дня поїхав до села знову. З космосу чоловік начебто отримав добро на бесіду зі мною. Коротко інформація наступна: темні сили космосу спрямовують свої підступні промені на Чорнобиль і через певних людей на станції скоро відбудеться аварія; люди ці мають рудий колір волосся, і щоб уникнути аварії – доцільно всіх їх прибрати зі станції. Маючи відповідну думку на таке «яснобачення», доповідаю колезі в Чорнобиль. Через деякий час мені дякують, але просять ще деталі. Я запевнив, що мої можливості вичерпані та рекомендував самим зустрітися з ясновидцем, – каже Віктор Матвієнко і додає, що тоді він був вкрай вражений таким ставленням до гарантії безпечної роботи станції.

 

11 жовтня 1991 року на Чорнобильській АЕС все ж відбулася значна аварія – у машинному залі другого енергоблоку спалахнула пожежа.

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх