Ощадбанківську тисячу «надкусили»

27.03.2008, 13:21 Переглядів: 1 819
Вкладникам недодали по 30-70 гривень. Прем’єр пообіцяла людям повернути гроші повністю..

Вкладників «Ощадбанку» ошукали вдруге. Компенсації радянських заощаджень «прив’язали» до курсу долара. Від так званої  «Юлиної тисячі» на 25 березня залишилося 930 гривень. Сама прем’єр заявила, що поновить справедливість.

Радянські вкладники обурюються: клали на ощаднкнижку рублі, потім чекали на національні гривні. А для компенсацій держава чомусь надала «бакси», які «Ощадбанк» тепер задешево купує! Ось що розповіла «Телеграфу» пенсіонерка Владислава Павлівна:

– Учора (24 березня) стояла в черзі за грошима до «Ощадбанку». Давали замість обіцяної тисячі гривень 960 – мовляв, гроші отримали в доларах, а курс упав. До обіду я не втрапила. А по обіді долар ще «впав»! Я отримала на руки 930 гривень – аж 70 гривень втратила! А розписатися довелося за тисячу! Ну як таке можна з людьми робити?  І головне, де ж та різниця «осідає»?

І хоч би хтось запропонував мені у доларах отримати чи оголошення у банку повісив! Я б краще трохи доплатила, узяла оті 200 доларів та онукові подарувала.

 

Тисяча  «всихатиме» ще?

Ірина Копил, виконуюча обов’язки керуючого Кременчуцькою філією «Ощадбанку», підтвердила, що все залежить від коливання курсу долара. А він може мінятися навіть протягом дня.

– Ми отримали на кожного вкладника 198,02 долара, – розповіла вона «Телеграфу» 25 березня. Зараз «Ощадбанк» купує долари у вкладників за комерційною ставкою нашого банку, вона складає 4,70 гривні за долар, але курс знижується. В інших банках і дешевше долар купують.

– Якщо люди вказували в заяві «1000 гривень», вони тепер не можуть взяти долари?

– Чому ж, можуть. Усі писали в заявах одиницю «гривня», але отримувати можуть у доларах – за бажанням вкладника.

 

Юлія Тимошенко: «Це абсолютно протизаконні дії»

25 березня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила на брифінгу, що з середи (26  березня) вкладники отримуватимуть по 1000 гривень компенсації, і «Ощадбанк» більше не допустить випадків, коли вкладникам видають суму, меншу за належну тисячу.

– Уряд провів спеціальну нараду... Ми з’ясували всіх, хто допустив таку ситуацію. Це абсолютно протизаконні дії. Ми відновимо справедливість у цьому питанні, і люди одержуватимуть по  тисячі гривень, – сказала прем’єр.

Вона також повідомила, що  вкладники, які недоотримали компенсацію, обов’язково її отримають.

– Це питання буде вирішуватися із Міністерством фінансів і Ощадбанком, –  додала прем’єр.

 

P.S.  26 березня вкладникам у Кременчуці вже видавали по тисячі гривень компенсації.  На запитання «Телеграфа», коли додаватимуть різницю тим, хто отримав менше, у Кременчуцькому відділенні «Ощадбанку» нам не відповіли.

– Механізму немає! А уявляєте, як тут ще друга черга стоятиме? – почули ми у слухавку.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх