«Житлоінвест» відбудує музей!

2.04.2009, 12:44 Переглядів: 2 563
У середу, 1 квітня, керівництво найвпливовішої кременчуцької будівельної фірми «Житлоінвест» зробило спільну заяву про те, що фірма готова власним коштом завершити реконструкцію міського краєзнавчого музею, розташованого на вулиці Леніна..
Музей сьогодні

І не просто завершити, а добудувати п’ять додаткових поверхів, на яких зможуть розміститися нові експозиції та скарби, що десятиріччями за браком місця зберігаються у музейних запасниках. Директор «Житлоінвесту», депутат кременчуцької міської ради пан Шевчук зворушливо розповів пресі, як школяриком ходив до музею і на все життя запам’ятав симпатичне чучело кабана. Заради збереження ніжних дитячих спогадів, а також, щоби кожен кременчуцький школяр вільно міг роздивитися знаменитого кабана, фірма готова реконструювати музей до 1 квітня 2010 року.

Музей майбутнього

Нагадаємо, що реконструкція кременчуцького краєзнавчого музею почалась у листопаді 2008 року. А у січня 2009-го, вже скінчилася. За браком коштів, як завжди. Планова вартість реконструкції – три мільйони п’ятсот тисяч гривень. Міська влада планувала відбудувати музей за кошти бюджету розвитку міста та за гроші, які – без жодних серйозних підстав – сподівалася отримати від обласного керівництва. Область грошей не дала. А бюджет розвитку Кременчука на 2009 рік виявився малесеньким. Що й не дивно. Адже бюджет розвитку наповнюється – найперше – за рахунок продажу комунальних земель. А найліпші земельні ділянки протягом чотирьох останніх років не продавали, а розбирали між собою депутати міської ради. Саме таким чином фірма «Житлоінвест» отримала шикарну ділянку біля готелю «Кремінь», дві не менш розкішні ділянки на бульварі Пушкіна і цілісінький полігон на вулиці Жовтневій. І ось, нарешті, у цей знаменний день 1 квітня «Житлоінвест» вирішив віддячити місту за такі щедрі дарунки – відбудувати музей. З чим ми вас і вітаємо.



 
Теги: музей
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх