Центральний пляж «забракували»

28.05.2010, 16:35 Переглядів: 2 737
Комісія визнала, що до початку сезону він ще не готовий.

Пляжний сезон мають офіційно відкрити першого червня. Але санстанція може й не дати дозвіл на роботу центрального пляжу. На більшій частині його території орендарі тільки-но почали  наводити лад. У виконкомі попереджають: якщо господарі пляжу не «почухаються», пляж у них відберуть. 

25 травня комісія у складі представників управління житлово-комунального господарства, санстанції, управління з надзвичайних ситуацій обстежувала міський пляж. Побачили, що з одного боку (біля кафе «Ахтамар») пристойно відпочивати можна. А з іншого боку  (ближче до мосту) – зовсім не варто. Річ у тім, що нині центральний пляж – як хата на двох господарів. Біля кафе «Ахтамар» господарює фірма «Наірі» – вона вже фактично підготувала свою ділянку до пляжного сезону. А от більша частина території (десь дві третини пляжу, у бік мосту) торік передана в оренду фірмі «Каскад-Трейд». Але зараз там «і кінь не валявся». 

– Якийсь працівник там намагався фарбувати грибочки, але повноцінною підготовкою до сезону це назвати не можна, – коментує ситуацію Олександр Прядко, заступник начальника управління житлово-комунального господарства. – Якщо орендарі думають, що це жарти, то вони помиляються. Ми напишемо доповідну записку меру, винесемо питання на сесію і розірвемо договір оренди.Він додав, що позиція УЖКГ – дати «відкритися» тільки частині пляжу – тій, що біля кафе «Ахтамар» і центрального входу. А з іншого входу повісити таблички «Пляж закритий» – у зв’язку з неготовністю місця відпочинку. Проте у фірми «Каскад-Трейд» ще залишилося трохи часу, щоб «підтягти хвости».

На Молодіжному «обдерли» кабінку на пляжі

Минулого року за рахунок бюджету були обладнані додатково два місця відпочинку кременчужан: на Сухому Кагамлику (у районі Керченської) та на Раківці (біля бару «Поплавок». Проте відпочивальники зручностей не оцінили.

– На Молодіжному кабінку для переодягання «обдерли, як липку» – розкурочили й понівечили обшивку, – бідкається Василь Білоус, начальник аварійно-рятувальної станції (цій установі віддали під опіку нові пляжі). 

За його словами, вандали зазіхали й на грибочки у Крюкові. Тому рятувальники їх та лавочки зняли і на зиму заховали. Тепер встановлять знову. На впорядкування цих місць відпочинку влада виділила 13 тисяч гривень. Василь Білоус каже, що до початку сезону буде все, як належить, і прибрано, і облаштовано.

А рятувальні пости працюватимуть і на центральному пляжі, і на нових місцях відпочинку.

Комментарий

Лариса СТЕЦЕНКО, лікар відділення комунальної гігієни міської СЕС:

– Ми склали припис щодо центрального пляжу і висунули вимоги до фірми «Каскад-Трейд»: поставити урни (їх зараз немає), пофарбувати лавочки та навіси, прибрати територію пляжу, почистити пісок, викосити бур’яни, запустити ногомийники і фонтанчики питної води. До «Наірі» претензій менше. Щодо придатності води для купання, то ми відібрали перші проби. Результат буде наступного тижня.



 
Автор: editor
Теги: пляж
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх