Мер наклав вето на «земельне» рішення міськради

8.02.2008, 19:50 Переглядів: 2 283
Міський голова 12 лютого скликає позачергову сесію міської ради. На її розгляд виноситься єдине питання: «Повторний розгляд рішення міської ради від 29.01.08 року «Про погодження
місць розміщення об‘єктів та надання дозволів на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у Кременчуці».

Дане рішення було підготовлено на минулу сесію Олександром Маматовим, головою депутатської комісії з  питань промисловості та будівництва. Суть рішення: дозволити надавати в оренду вільні земельні ділянки (без проведення конкурсу), якщо місце розміщення об‘єкту було погоджено земельною комісією в 2007 році.
Річ у тім, що відповідно до Закону України про Держбюджет на 2008 рік, усі вільні земельні ділянки, що надаються під нове будівництво, мають виділятися тільки на умовах конкурсу. Міське земельне управління наголошувало на тому, що проект «земельного» рішення суперечить чинному законодавству. Про це висловився на сесії і міський голова Микола Глухов.
Проте депутати «протягли» рішення 43 голосами. Мер оголосив, що направив проект рішення до прокуратури, і якщо вона визнає його неправочинним, скористається правом вето. Прокуратура визнала «земельне» рішення ради таким, що не відповідає закону – і мер виконав свою обіцянку.
Тепер депутати  визначатимуться, що робити із вето міського голови та зауваженнями прокуратури.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх