Чиновники не живуть на одну зарплату!

2.04.2009, 13:43 Переглядів: 2 006
Вони ще мають дивіденди, матеріальну допомогу та заможних дружин.

Вже традиційно міські високопосадовці надали «Телеграфу» декларації про свої доходи. Звичайно ж, чиновники не зобов’язані публікувати їх у пресі, однак люб’язно згодились надати ці матеріали, аби кременчужани могли побачити, хто і як живе.

Отже, найбільшу зарплатню за минулий рік отримав, звісно ж, міський голова Микола Глухов. За рік йому нараховано більше 103-х тисяч гривень, а це десь по 8,6 тис грн на місяць. Звичайно ж, він є годувальником родини – його дружина заробила у 2,5 рази менше від свого владного чоловіка. Її заробітна плата склала 39,3 тисячі у рік (у середньому десь по три тисячі на місяць). Отримав міський голова минулого року і чималу матеріальну допомогу – 17,2 тис грн.

Дружини-бізнесмени

Найпідприємливіший серед місцевих високопосадовців, як це витікає із декларації, перший віце-мер Володимир Онищенко. Крім того, що йому нараховували за минулий рік непогану зарплату (у середньому по 8 тис грн на місяць), він зміг отримати ще близько 400 тис грн доходу. Це гроші, що надійшли від продажу квартири, авто та дивіденди/проценти. До речі, судячи з декларації, пан Онищенко не єдиний вмілий бізнесмен у родині – його дружина також має свій бізнес і отримала за минулий рік 115 тис грн доходу (майже по 10 тис грн щомісяця). Чимало для жінки! До того ж доход дружини пана Онищенка порівняно із 2007 роком зріс більше ніж на 40 тис грн. Подружжя точно знає, куди вкладати гроші, якщо разом вони зуміли за минулий рік отримати 45 тисяч гривень за процентами. Не дивно, що ця успішна бізнес-пара змогла прикупити минулого року новий автомобіль вартістю 323 тис грн.

Успішною бізнес-леді є дружина ще одного віце-мера – Василя Хоменка, який обіймається гуманітарними питаннями. Вона отримала доходу від своєї діяльності 72,7 тис грн. Щоправда, зарплата пана Хоменка все ж залишається більшою за ці прибутки – 94 тис грн (7,8 тис грн на місяць). І знову ж таки, віце-мери знають, куди вкладати гроші – родина за рік отримала дивідендів/процентів більше ніж на 6 тис грн. А от викладацька та наукова діяльність у матеріальному плані зовсім невигідна – всього 410 гривень отримав за неї віце-мер.

Сімейні годувальники

Найменша зарплата з усіх віце-мерів у Миколи Порицького, що відповідає за «комуналку». Йому нараховано за 2008 рік 77,3 тис грн зарплатні, а це, в середньому, 6,4 тис грн у місяць. Згідно з декларацією, він взагалі єдиний годувальник у родині. Адже хоча пан Порицький має дружину та двох синів, їх дохід – 700 гривень. Ці гроші – допомога по догляду за маленькою дитиною. Отримав Микола Порицький і дивіденди, однак меньше, ніж його колеги – всього 1,7 тис грн.

Керуючому справами міськвиконкому Миколі Бугаєнку за минулий рік нараховано 87,2 тис грн (7,2 тис грн у місяць). Статки його родини найменші за усіх перелічених посадовців – дружина за рік отримала лише 11,6 тис грн, а це менше тисячі гривень на місяць. З віце-мерів найменший дохід за минулий рік у Тетяни Неіленко – вона лише цього року обійняла посаду заступника міського голови з фінансових питань. До цього працювала начальником міськфінвідділу, тож її зарплатня за 2008 рік становить всього 58 тис грн.

Копійки за «наукову, викладацьку, творчу діяльність» отримав віце-мер з будівництва Ігор Крикливець – 685 грн. А от дохід, отриманий його дочкою та дружиною, не набагато менший від зарплатні віце-мера. Так, статки членів сім’ї – 73,5 тис грн, річна зарплата пана Крикливця – 81,5 тис грн (6,7 тис грн на місяць).

Із дивідендами та процентами «дружать» у родині секретаря міської ради Василя Івка – сім’я отримала за цей пункт більше 15 тис грн. До того ж пану Івку нараховано близько 99 тис грн зарплати (більше ніж 8 тис грн на місяць). А от дохід від продажу авто склав всього 30 тис грн.

Олександру Бикову, віце-меру, що обіймається підприємництвом, нараховано зарплати 86 тис грн за рік (7,2 тис грн на місяць).



 
Автор: mudraya
Теги: зарплата
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх