«Міський сад» таки обіцяють зробити садом

9.04.2009, 11:51 Переглядів: 1 963
Там висаджують дерева, кущі, навіть троянди.
Один із наймолодших відвідувачів парку допомагає саджати дерево віце-меру Василю Хоменку
Фото: Дмитрий Бабец

Шостого квітня представники міської влади на чолі з мером Кременчука Миколою Глуховим садили дерева у «Міському саду» (колишній парк Залізничників). Влада розповіла про плани благоустрою парку-пам‘ятки.

Чиновники власноруч висадили двадцять дубів. Ще раніше мер закликав представників влади посадити хоча б по дереву. Цього ж дня на роботах із благоустрою у «Міському саду» працювали і представники футбольного клубу «Кремінь», за яким офіційно закріплена ця пам‘ятка садово-паркового мистецтва. Нагадаємо, парк було закладено у 18-му сторіччі до приїзду імператриці Єкатерини. Проте тривалий час він занепадав через недогляд.

У минулому році Крюківський райвиконком отримав грант на благоустрій зелених зон району, у рамках його розробили проект реконструкції «Міського саду». Наразі до обіцяних проектом альтанок та острова посеред озерця (у народі Гарячка), до якого йтиме місток, – ще далеко. Але початок уже є. Побувавши на місці, ми переконалися, що будівництво спортивного стадіону не зачіпає парк – дерева не рубали. Грунт, який зняли під будівництво, піде на благоустрій самого парку. Зараз висадка саджанців у ньому йде повним ходом. Закладена алея дубів, у парку з‘явилися й екзоти, зокрема, дуб червоний, японська айва. У травні у «Міському саду» висадять троянди та інші квіти.

А молоді мами, які гуляють парком, хотіли б, щоб там з‘явилися лавочки. Влада пообіцяла – вже у цьому році. Але це будуть тимчасові лавочки, зроблені з колод, а вже сучасні поставлять на інших етапах реконструкції парку.

 минулому році на благоустрій «Міського саду» було використано понад два мільйони гривень, із них півмільйона – кошти гранту.

– Я не хотів би називати суму, що буде використана в цьому році. Адже тут йдуть і спонсорські кошти футбольного клубу «Кремінь». Але якщо фінансова ситуація буде стабільною, думаю, вкладемо не менше, ніж у минулому, обіцяє Андрій Коваленко, керівник Крюківського району. – Уже через місяць кременчужани зможуть побачити, як змінився парк завдяки благоустрою.

Наразі ж влада переймається тим, як зберегти висаджене. Адже дев‘ять кущів бирючини, на жаль, уже викопали і вкрали. Міський голова Микола Глухов розпорядився цілодобово освітлювати парк з боку вулиці. Футбольний клуб «Кремінь» пообіцяв ввести охорону. У той же час влада звернулася й до міліції: йдеться про регулярне патрулювання парку, у тому числі й у нічний час.

Довідка

270 дерев різних порід, 400 кущів, 300 кущів троянд планується висадити у «Міському саду», а також розбити 5 тисяч квадратних метрів газонів.

Найстаріше дерево – дуб, який бачив імператрицю, – захистять огорожею. Вона вже виготовлена.



 
Теги: сад
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх