Оздоровлення дітей під загрозою зриву

17.04.2009, 20:21 Переглядів: 1 889
Сироти та малозабезпечені з цього року мають відпочивати у таборах за державні кошти, яких і досі немає.

Дітей-пільговиків (діти-сироти, діти з малозабезпечених сімей тощо), яких оздоровлювали за рахунок місцевих бюджетів у літніх таборах, цього року за новим законодавством мають оздоровлювати за державні кошти. Через це вони «зависли у повітрі», адже якщо у міському бюджеті вже заплановані на це гроші, то у державному поки що ні. Нагорі досі мовчать, гроші не виділяють і навіть не називають суму, на яку можна розраховувати. Ті ж місцеві 130 тисяч гривень, заплановані на оздоровлення, на дітей-пільговиків використати не можна, бо це буде «нецільове використання коштів». За ці гроші потрібно оздоровити безпритульних дітей, відмінників та переможців олімпіад і конкурсів.

– Міська влада не має права фінансувати оздоровлення дітей з найбільш вразливих категорій населення, і якщо з державного бюджету не будуть виділені кошти, така ситуація може поставити під зрив проведення оздоровчої кампанії 2009 року, – каже віце-мер Василь Хоменко. 

Він зазначає, що планувалося оздоровити 737 дітей за кошти місцевих бюджетів, але за нинішньої ситуації можуть бути оздоровлені відповідно до свого статусу лише 265. Вже надійшло 72 заявки на оздоровлення, а з них тільки сім (а це 10%!) можна задовольнити за рахунок місцевих бюджетів.

Питання досі не вирішується – до вищих інстанцій писали листи, але марно: область фактично «умила руки». Обласні чиновники порекомендували прийняти програму з оздоровлення за рахунок місцевих бюджетів і включити туди дітей-пільговиків
– Ми готуємо таку програму, але вона не допоможе, – каже пан Хоменко.

Він зазначає – казначейство її просто не профінансує, бо вона суперечитиме законодавству. І додає, що чекає, аби у Києві дозволили фінансувати відпочинок дітей-пільговиків з місцевих бюджетів, або дали державні гроші.



 
Автор: editor
Теги: діти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх