Як отримати стипендію у 1800 євро?

17.04.2009, 21:57 Переглядів: 2 366
9-10 квітня на базі Кременчуцького державного політехнічного університету (КДПУ) відбулася конференція молодих вчених..

До промислово-ринкового Кременчука з’їхались молоді науковці із 13 потужних ВНЗ України. У тому числі, з Національного технічного університету (Київ), Національного транспортного університету (Київ), Донецького національного технічного університету, Інституту газу НАН України та ін.

На початку конференції перед молодими науковцями виступив ректор КДПУ пан Загірняк. Він повідомив, що життя науковця нелегке, але цікаве. І розповів, що 15 студентів університету поїдуть навчатися до Німеччини (університет виграв грант Німецької Академії наук), а ще 5 студентів мали б їхати вчитися до Бельгії – і отримувати там стипендії по 1800 євро кожна! На жаль, серед кременчуцьких студентів знайшлася лише одна дівчинка, яка володіє французькою мовою настільки, щоб отримати стипендію у 1800 євро.

Втім, найсильніше враження на нас справила переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт Аурелія Кодрян (КДПУ) – «студентка, комсомолка, спортсменка и, наконец, просто красавица!» Дівчина має титул віце-королеви КДПУ (серед красунь). А на додачу ще й написала наукову роботу, з якою перемогла на Всеукраїнському конкурсі. Тема роботи – свідоме роздільне збирання сміття. Слухайте, у Кременчуці – з його смітниками – дівчина має просто-таки блискучі наукові перспективи. Хай щастить, Ауреліє!



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх