Пологовий у Крюкові не закриватимуть

30.04.2009, 12:48 Переглядів: 2 228
Депутати міськради скасували рішення про закриття пологового відділення при другій лікарні. Тепер його навпаки хочуть оснастити та відремонтувати..
Мітинги не пройшли даром – жінки відстояли пологове відділення

Минулої п’ятниці перед початком сесії міської ради на площі біля мерії вже традиційно вишикувались жінки-пікетниці. Вони вимагали, щоб депутати скасували рішення міськвиконкому про закриття пологового відділення у другій міській лікарні. Цього разу до них дослухались – депутати проголосували за існування відділення. Цьому допомогли висновки депутатської комісії, яка, вивчивши питання, з’ясувала, що від ліквідації фактично не буде економії коштів. Як заявив на сесії голова комісії з питань медицини Віктор Калашник, згідно наказу керівника міськздороввідділу Валерія Литвиненка, з 28 травня відділення мало припинити існування, 47 працівників працевлаштовані в інших медзакладах.

– Однак вивчивши питання, ми вважаємо, що з 918 тисяч гривень на його утримання 810 тисяч йде на зарплату, податки, тобто ці витрати залишаються… Головний акушер області не наполягає на закритті відділення. СЕС проти закриття відділення. Його санітарний стан комісія вважає задовільним, – розповів пан Калашник.

Він додав, що депутатська комісія рекомендує владі знайти кошти на оснащення відділення медобладнанням та ремонт. Із останнім пообіцяв допомогти нардеп Олег Бабаєв, що також виступає проти закриття. Натомість міськздороввідділ та міська влада продовжують наполягати на тому, що пологове відділення треба закрити.

– Це рішення не популярне, – каже мер, – але його треба приймати. Нам треба ще обладнати пологовий будинок. Коштів на утримання того відділення немає. Коштів на зарплати немає… І треба онкодиспансер туди перевести, а то і його незабаром закриють.

– У цьому відділенні має народжувати лише здорова жінка, а таких по місту 20 відсотків, – відзначає головний лікар міста Валерій Литвиненко.

Депутати таки ухвалили рішення на користь пологового відділення. Однак це питання може виникнути знов: міська влада і далі наполягатиме на недоцільності його існування. Один із прихильників закриття пологового відділення заявив «Телеграфу», що його закриють, «коли там помре чи дитина, чи породілля».

Під онкодиспансер шукають місце

Онкодиспансер збиралися перевести у приміщення пологового відділення у Крюкові після його закриття. Бо приміщення, де він знаходится зараз, в аварійному стані, через це його можуть закрити. Зараз влада шукає варіанти. Один з них – санаторій «Славутич», що належить «Укртатнафті». Нардеп Олег Бабаєв пропонує розв‘язати питання про передачу «через вищий рівень», і шукати 1,5-3 мільйони коштів, аби заплатити «Укртатнафті» за передачу. Ще один варіант – приміщення залізничної поліклініки по вулиці Леонова. Воно може звільнитися, бо Південна залізниця розглядає можливість будівництва на території залізничної лікарні (біля Придніпровського парку) багатоповерхівки, на першому поверсі якої можна було б розташувати і поліклініку.



 
Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх