Україну з’їли!

30.04.2009, 22:22 Переглядів: 2 239
У Кременчуці встановили рекорд – виготовили з продуктів найбільшу карту України.
На приготування їстівної карти пішло 280 кілограмів продуктів

Карту України, що увійшла до Книги рекордів України, презентували минулого тижня у готелі «Європейський». Аби виготовити кулінарний шедевр розміром 3,40х2,67 метри, досвідчені кухарі витратили купу часу та продуктів – страви для карти готували два дні, а складали її дев’ять годин. Загалом, на приготування їстівної картини пішло 280 кілограмів різної смакоти – перепелині яйця з чорною ікрою, сьомга, оливки, свіжі овочі та фрукти, сир, гриби, м’ясо, булочки, морепродукти тощо.

Організатори кажуть: це не просто карта їжі – це спроба привернути увагу до проблеми підготовки України до чемпіонату Євро-2012.

– Ми хочемо привернути увагу до підготовки до Євро-2012. Ми впораємося, якщо кожен з нас зробить у це свій внесок – хтось купить м’яч для шкільної команди, а хтось побудує стадіон. З кожного по крапельці у велику спільну справу! – каже прес-секретар проекту Олена Руденко.

Учасники футбольної команди ліцею №4, що допомагали кухарям викладати карту з готових продуктів, відзначили на ній символічними прапорцями Кременчук та міста, де проводитиметься чемпіонат. Автори карти також відзначили регіони України – кожен з них був складений з якогось певного продукту. Крим «закидали» помідорами та яйцями, Київ був у свіжих овочах, а Кременчук у зеленому перці. Карту з’їли гості презентації. У хід ішло все, окрім Дніпра та моря – їх виготовили із застиглого рибного бульйону і додали блакитного барвника, тож популярністю вони не користувались.

Карта України із продуктів потрапила до Книги рекордів України. Її занесли у розділ «Кулінарія/розмір», як найбільшу картину у вигляді карти, виготовлену з продуктів.

– Це дійсно смачно і красиво. Ми бачимо тут і хліб, і видовище, – каже представник Книги рекордів України Ігор Підбічний. – Це не перша карта України, виготовлена з продуктів, але за розмірами вона найбільша.

Він додав, що перша карта України була виготовлена у Дніпропетровську два роки тому. Її склали із бутербродів із салом. Також мала місце картина з продуктів у Києві, її викладали українські зірки.



 
Автор: mudraya
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх