Школа може стати довгобудом

6.06.2009, 12:00 Переглядів: 2 914

Школа може стати довгобудомДержава відмовилася фінансувати будівництво школи-дитсадка.

Школа може стати довгобудом

Школа-садок розрахована на 320 молодших школярів та шестирічок. Тут навчатимуться лише учні початкових класів.

Невеличку школу, яку майже рік зводять у районі вулиці Радянської Армії, цього року держава не фінансуватиме. Як розповів міський голова Микола Глухов, нагорі вирішили «всі кошти спрямувати на об’єкти, які вже майже готові до здачі в експлуатацію».

– Ми на це будівництво виділили нинішнього року два мільйони гривень, і розраховували отримати від держави ще 1,5-2 мільйони. Однак і тепер не складемо руки – будуватимемо за свої гроші і паралельно працюватимемо над тим, аби держава все ж таки допомогла нам, – каже мер.

Школу планували здати вже до першого вересня 2010 року. Вартість будівництва – 20 мільйонів гривень. Розраховували, що частину коштів надасть держава, частину – місто. Тепер Кременчуку доведеться тягнути будівництво самостійно. Цього року з міського бюджету на школу мають виділити 2,1 мільйона гривень. Однак міська казна наповнюється геть погано – інколи ледь-ледь на зарплати вистачає. Тому школу зводять у борг – будівельники вкладають свої гроші, а потім мерія компенсує їм витрати. Цього року, наприклад, перерахували лише близько півмільйона гривень. Якщо будівництво і далі йтиме такими темпами і на нього даватимуть тільки по два мільйони на рік, довгобуд затягнеться років на п‘ять-десять.

– Цього року плануємо виконати кладку першого поверху. Однак коштів на це, скоріше за все, не вистачить, – припускає начальник управління капітального будівництва Володимир Зибін.

А будівельники кажуть: якби було п‘ять мільйонів гривень, вони б зробили двоповерхову «коробку» і накрили її дахом. Однак стільки грошей не дають. Тож здача школи, вочевидь, відкладається – із таким фінансуванням до 2010 року закінчити її не встигнуть. Але коли добудують – сказати не може ніхто.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/kremenchug/2009/06/06/shkola_9238.html -->
 
Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх