Пенсії вже перерахували

15.05.2010, 09:51 Переглядів: 2 814
Частину доплат пенсіонери отримають уже в травні. Але пенсії підвищені далеко не всім..

Приблизно п’ята частина пенсіонерів отримуватиме гроші в тому ж самому розмірі, що й на початку року.  Із набуттям чинності закону про Держбюджет-2010 нарешті збільшився прожитковий мінімум. А до нього «прив‘язана» мінімальна пенсія в Україні та доплати до пенсій за стаж, ветеранам (крім дітей війни), чорнобильцям, почесним донорам.  Як повідомили «Телеграфу» в управліннях Пенсійного  фонду Крюківського та Автозаводського районів, перерахунки (починаючи з січня) вже зробили. І перші доплати (у травні – за травень) люди отримають разом із основним розміром пенсії – за додатковими відомостями. 

– Однак якщо сума перерахунку за місяць менша, ніж 10 гривень, її не включатимуть у додаткову відомість і виплатять уже в червні, – зауважує Інна Палаженко, заступник начальника управління Пенсійного фонду Крюківського району. Найбільше (від 50 до 150 гривень) збільшиться розмір пенсій у чорнобильців, ветеранів війни, почесних донорів. Дехто отримає дуже символічні підвищення – по 5-10 гривень. А в деяких людей пенсія не зросте взагалі. Зокрема, у Крюківському районі таких пенсіонерів майже 22%. Це пов’язано із тим,  що з першого січня – тобто «заднім числом» припиняється виплата двох доплат (відповідна постанова Кабміну №331 вийшла 5 травня).

Це такі доплати:

1. Непрацюючим пенсіонерам (вона складала 28 грн 40 коп).

2. Доплата, тимчасово введена у січні, щоб пенсія була не нижчою за виплату у грудні 2009 року (тоді пенсіонери разом з основною виплатою отримали перерахунок у зв’язку зі збільшенням з листопада прожиткового мінімуму). 



 
Теги: пенсія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх