Занасип домігся перерахунку оплати за тепло

15.05.2010, 09:38 Переглядів: 2 907
Міська влада пообіцяла перерахунок жителям мікрорайону Занасип. Це стосується тих, чия оплата за тепло по лічильниках (за весь опалювальний сезон) перевищила тариф для будинків без лічильників. Орієнтовна ціна питання для бюджету – близько 260 тисяч гривень..

Жителям Занасипу, які протягом зими тричі мітингували, сумніваючись у правильній роботі лічильників тепла, таки перерахують оплату. Міська влада вирішила піти на такий крок, бо в багатьох будинках на Занасипі таки не були відлагоджені опалювальні системи. За налагодження опалювальних систем відповідає приватна управляюча компанія «Добробит». Але за перевитрати тепла цього разу заплатить не вона, а міський бюджет.

В абонентському відділі КП «Теплоенерго» підтвердили, що мерія розпорядилася зробити відповідні розрахунки. Орієнтовно ж ця сума складає 260 тисяч гривень.

– Ми замовили розрахунки фірмі ВАС, яка нараховує оплату комунальних послуг. Після того, як вони будуть готові, назвемо більш точну суму, – каже Катерина Шевченко, керівник абонентського відділу КП «Теплоенерго».За її словами, йдеться про перерахунок для жителів 14 із 26 будинків на Занасипі, обладнаних лічильниками тепла. Це ті будинки, фактична оплата одного квадратного метра площі в яких (середня, за весь опалювальний період) перевалила за 6,36 гривень – загальноміський тариф. Можливо, перерахунок люди побачать вже у травні. Хоча, як наголошує пані Шевченко, на це має бути офіційний документ із мерії. А рішення виконкому з цього приводу ще не приймалося. 

Олександр Прядко, заступник начальника управління житлово-комунального господарства, запевнив, що рішення про виділення коштів буде прийнято, і перерахунок зроблять. Нині ж комунальники міркують над тим, як же домогтися очікуваної економії, а не перевитрат.

– Зараз комісія із фахівців «Добробита», КП «Теплоенерго» обходить квартири мешканців Занасипу, щоб відлагодити будинкові системи опалення. Вивчають навантаження, можливо, хтось переробив у себе опалення в квартирі, обладнав батареями лоджії, а це недозволено.

– То чи буде ставитися питання так: зняти батареї на лоджіях?

– Якщо систему можна відлагодити, то ні. Але ж якщо через таку реконструкцію мерзнуть сусіди, тоді будемо вимагати зняти додаткові батареї, навіть через суд.

Нагадаємо, котельня кварталу №176 рік тому була реконструйована, а будинки обладнані приладами обліку. Тоді віце-мер Микола Порицький (тепер він – в.о. міністра ЖКГ Криму) обіцяв людям економію на опаленні до 30%. Та нині, за даними КП «Теплоенерго» на таку цифру виходить лише будинок на вул. 50 років СРСР, 11. Бо там недосконала система розподілу тепла. Люди мерзнуть, зате економлять!  В інших будинках на Занасипі, які не «вилізли» за міський тариф, економія, в кращому випадку, складає 3-4%. Тим часом 11 травня до КП «Теплоенерго» завітала делегація з Криму – переймати досвід…



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх