Перші поверхи не хочуть заселяти «кафешками»

18.03.2010, 20:53 Переглядів: 2 398
Санлікарі збираються боротись із кафе, ресторанами та магазинами, які облаштовують на перших поверхах багатоповерхівок. Виключення збираються зробити лише для невеличких магазинів, площа яких не перевищує 100 квадратів. Причина – збільшення скарг на шум від розважальних і торгових закладів..
За «шумними» кафе посадовці обіцяють слідкувати пильніше.

Нові ресторани, кафе та великі магазини, мабуть, більше не з’являтимуться на перших поверхах житлових будинків. Кременчуцька санстанція пропонує припинити видачу дозволів на реконструкцію приміщень у багатоповерхівках під подібні заклади. Виключенням стануть лише невеличкі магазини, площею не більше 100 кв м. Як пояснює в.о. головного санлікаря Віктор Самойленко, це пов’язано із тим, що кількість скарг на шум від розважальних закладів цьогоріч стрімко зросла:

– Якщо за 2009 рік надійшло 18 таких скарг, то за два місяці 2010-го вже 12. Люди скаржаться на гучну музику, шум при роботі кондиціонерів чи під час прийому товару, – сказав він.

Ухвалити подібне рішення може міська влада. У мерії кажуть – пропозицію розглянуть. І додають – санстанція має краще слідкувати за вже ухваленими рішеннями, зокрема, карати порушників спокою:

– Є закон про забезпечення тиші. Ось виконуючи його, заберіть хоча б раз у порушників звукову апаратуру, або накладіть штраф. Він становить 8000 гривень. Тоді порушники подумають, чи йти супроти закону. Ми же знаємо, що люди скаржаться зазвичай на одні і ті ж заклади, –  каже начальник управління розвитку торгівлі та підприємництва Людмила Жорняк.

Визнають недоліки у роботі із любителями «пошуміти» і правоохоронці:

– Так, ми складаємо не ту кількість протоколів, яку могли б скласти. Ми порушників постійно попереджаємо. Цю роботу посилимо, –  каже заступник начальника міськуправління міліції Денис Захарченко.

Мер Микола Глухов теж дотримується думки, що за розважальними закладами потрібно стежити ретельніше. Він  попрохав підлеглих та представників контролюючих служб «підняти купи документів» та знайти  законодавчі акти, якими регламентують роботу цих установ.

Треба ці рішення знайти. Є багато рішень, що прийняті, але не виконуються. Тоді припиняться скарги. Тим паче, в умовах кризи, міліції та санстанції треба накладати штрафи аби допомогти податковій поповнити бюджет, – підсумував мер.

На кого скаржаться

У 2004 році міська рада ухвалила рішення, яким визначила, що розміщувати бари та кафе можна лише у підвалах та на перших поверхах житлових будинків. Однак це заважає мешканцям будинку. Спочатку жити не дають будівельники, що переробляють підвал у бар чи магазин. А далі спокій та тишу порушує новоспечений заклад. Наприклад, при розвантаженні товару, переобліку вночі, роботі вентиляції. Подібні скарги, зокрема, є на магазин «АТБ-маркет» по вул. Радянській,  «Міні-маркет 99» (зуп. «Гвардійська»).

Кафе та ресторани влаштовують банкети та запрошують музикантів, що співають наживо (а це не завжди приємно для вуха) або сильно голосно вмикають музичні центри. Подібні нарікання є на бар «Жу-Жу» (район Центрального ринку), піцерію «Сан-Ремо», кафе «Казка», «Вогник», «Рідна хата», ресторан «Пелікан» тощо.

До того ж підприємці грішать тим, що роблять самовільну реконструкцію, не узгоджуючи її із відомствами. Наприклад, таким чином вона була зроблена в міні-маркеті «Молодіжний»; барі «Десятка» (с. «Молодіжне»); кулінарному цеху в магазині «Літо» (вул. Московська). А магазин «АТБ» (зуп. Гвардійська) взагалі розпочав свою роботу без дозволу санлікарів.



 
Автор: sokolov
Теги: кафе шум
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх