Юлині тисячі повертаються!

11.06.2009, 09:07 Переглядів: 1 791
Поки що на папері – гроші ще не надійшли.
Фото: Дмитрий Бабец

А якщо вони й надійдуть, то отримає їх зовсім невеличка купка вкладників – максимум тисячі зо дві, тоді як у черзі – 55,5 тисяч кременчужан. Імовірно, кошти отримають ті, хто реєструвався на початку березня минулого року.

Уряд знов згадав про вкладників радянського «Ощадбанку», які так і не отримали компенсацію за знецінені вклади. І видав постанову, якою виділив цьогоріч аж 250 мільйонів гривень. Як пояснила Наталія Скляр, керівник Кременчуцької філії «Ощадбанку» №62, із них на виплати так званої «юлиної тисячі» направлять лише 87 мільйонів гривень. Решта дістанеться спадкоємцям тих, хто помер у 2005-2009 роках, так і не дочекавшись компенсацій. І їм виплачуватимуть не більше ніж по 500 гривень. В «Ощадбанку» запевняють – щодо цієї категорії проблем не виникає, виділених грошей має вистачити. А от інформація про поновлення «ощадвиплати» сколихнула народ – люди, які відстояли неймовірні черги минулого року та зареєструвалися у переліку вкладників, але через брак коштів залишилися з носом, потягнулися до банку за грошима. Але даремно:

– Гроші до нас не дійшли, нічого немає. Коли їх нададуть, не знаємо, – пояснила нам пані Скляр.

В урядовому документі зазначено, що гроші виплатять до 25 грудня цього року. Тож тим, хто сподівається на ці виплати, залишається тільки чекати. Однак і цю тисячу отримають далеко не всі бажаючі. Якщо минулого року на це виділяли шість мільйярдів, то цього – лише 87 мільйонів. І за підрахунками «Телеграфа», якщо Кременчуку перепаде грошей хоча б на дві тисячі чоловік, це вже буде добре. А тих, хто досі не отримав компенсацій – 55,5 тисяч чоловік. Тобто, гроші які виділяють цього року, – крапля в морі, або «галочка» для протоколу, аби можна було сказати: «ми продовжили виплати по знецінених заощадженнях». Та це не означає, що потрібно брати «Ощадбанк» штурмом та вдень і вночі стояти на сходах. Адже гроші видають за «заздалегідь купленими квитками» – за вашими реєстраційними талонами. У кременчуцькій філії «Ощадбанку» повідомили, що виплати зупинилися на тих, хто зареєструвався 7 березня. Тому першими у черзі на отримання грошей будуть саме ці вкладники.

Мовою цифр 

330 тисяч вкладників у Кременчуці; 87 тисяч зареєструвалися для отримання компенсацій; 55,5 тис. кременчужан ще не отримали обіцяні гроші.

Лічилка «Телеграфа»

87 млн грн дали на виплати так званої «юлиної тисячі» на всю країну

3,5 млн грн дістанеться в середньому кожному регіону

3,5 тис чоловік в кожній області отримають компенсації.



 
Автор: mudraya
Теги: гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх