У боротьбі з інфляцією перемагає інфляція

21.02.2008, 22:04 Переглядів: 1 344
Більшості українців грошей вистачає лише на харчі та одяг. По Полтавський області рівень інфляції у січні склав 2,4% – це найбільший показник за останні сім років..

Днями Київський інститут проблем управління оприлюднив результати всеукраїнського соціологічного дослідження. Соціологи спробували з’ясувати як у січні жили українці. Респондентам ставилось запитання, як вони оцінюють своє матеріальне становище.
16,3% відповіли, що ледве зводять кінці з кінцями. Ще 32,5 відсоткам громадян грошей вистачає лише на харчі, купити одяг чи взуття для них уже є проблемою. 36,5 відсоткам – «у цілому на життя вистачає», але вони не можуть дозволити собі купити дорогі речі, наприклад, меблі чи квартиру.
Ніяких матеріальних труднощів не відчувають лише 1,7% опитаних.
Опитування проводилось у 63 містах України, в тому числі й Кременчуці. А якщо до цього додати все зростаючий рівень інфляції, то
картина вимальовується не надто втішна.
У січні рівень інфляції по Полтавській області склав 2,4 відсотка. По Україні – 2,9 відсотка. І хоча ці цифри на перший погляд ніби-то й невеликі, але вони суттєво позначаються на наших гаманцях. За словами аналітиків, січневий показник інфляції є найбільшим за останні сім років.

Уряд обіцяє боротися

Наразі Кабінет міністрів екстрено розробляє план антиінфляційних заходів. Проте, більшість економістів вважають – які б плани не будував уряд, найближчим часом сповільнити інфляцію неможливо в принципі. Головне, що спустошує наші гаманці – це продукти харчування, транспорт та комунальні послуги. На усе це ціни встановлює або місцева влада, або ринок. Центральні органи впливати на них не можуть. І не треба бути пророком, щоб спрогнозувати – у лютому-березні кременчужанам полегшення життя не світить. Подорожчання транспорту ми уже отримали. На черзі – комунальні послуги.
І хоча уряд обіцяє адміністративними методами стримати подорожчання залізничних перевезень, послуг пошти, Укртелекому та сбалансувати грошовий ринок, - це мало кого втішає.



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх