Карантину в школах не буде

21.02.2008, 22:07 Переглядів: 2 467
Область уже кашляє. Кременчук поки що – ні!.
Фахівці облздороввідділу не знають, який саме вірус вирує на Полтавщині. Їх колеги на Дніпропетровщини уже висіяли вірус штаму «А», в Одесі – вірус грипу «В». Зазначимо, що серйознішим вважається вірус штаму «А». Він протікає з більшими ускладненнями.

Уже сьомий тиждень в області спостерігається зростання захворюваності на гострі респіратурні вірусні інфекції. Три тижні тому, першими в області, на карантин були закриті навчальні заклади у Лубнах. Потім у Великій Багачці, Полтаві, Машівці, Котельві… Загалом, за минулий тиждень, на Полтавщині захворіло на простудні захворювання понад 14 тисяч чоловік, що на 45% вище, ніж за попередній період минулого року. Найбільше, 5 тисяч хворих за тиждень, у Полтаві (половина з них – діти), понад тисячу нових хворих – у Полтавському районі, близько 600 – у Миргороді. У решті районів кількість захворівших за минулий тиждень коливається від 50 до 300 чоловік. Вчора карантин підійшов і до кордонів Кременчука – всі школи Комсомольська на два тижні припинили заняття.
Однак у міській санепідстанції нам повідомили, що в Кременчуці карантину в школах не буде. Принаймні – поки що. За словами в.о. завепідвідділом Кременчуцької СЕС Андрія Верещаки, ситуація із захворюваністю у місті не є загрозливою.
– До критичного рівня захворюваності серед школярів місто не дотягує 24 відсотка. За тиждень у нас захворіло 1384 людини, більшість з них діти. У порівнянні з іншими містами області ситуація в Кременчуці є найкращою, – каже пан Верещака.
Лікарі і надалі радять кременчужанам займатись профілактикою – вживати часник, пити вітаміни та багато теплої води.



 
Автор: sokolov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх