Меру спорудять меморіал

16.07.2009, 09:49 Переглядів: 4 063
Сквер імені екс-мера Івана Пономаренка реконструюють.

Камінь із написом про назву скверу замінять на невеличкий меморіал. Замість асфальту покладуть плитку; замінять лавочки, стовпи освітлення. Частину робіт Автозаводський райвиконком планує зробити до річниці з дня смерті екс-мера Пономаренка (восени). Правда, плани можуть зірватися, бо кошти на ці роботи ще треба відшукати.

– Районна влада запланувала реконструкцію скверу. Хочемо зробити меморіал: вказати, на честь кого названий сквер та хто такий Іван Пономаренко; провести благоустрій у сквері і привести його у сучасний стан,- каже перший заступник голови Автозаводського райвиконкому Григорій Брижаха.

За його словами, сквер розташований над зоною мереж: теплотраси, каналізації, водопроводу. Теплотраса потребує ремонту, однак у плані робіт на поточний рік у «Полтаваобленрего» вона не значиться. Тому при реконструкції асфальт буде замінено на плитку: її можна буде перекласти ще раз, якщо доведеться ремонтувати теплотрасу. Плитка дорожча за асфальт, але вона себе окупить, – упевнений пан Брижаха.

Він розповідає, що, згідно з проектом реконструкції, у сквері будуть змінені освітлення, бордюри, встановлені нові лавочки.
Проте питання реконструкції упирається в кошти.

– Спочатку ми хотіли зробити реконструкцію до першого травня – Дня народження Івана Кіндратовича, тому розпочали підготовчі технічні наради ще в листопаді 2008 року. Але коштів не віднайшли, бо тоді прийшла криза. Тепер вирішили зробити це у два етапи. Перший – зробити меморіал і частину алеї.. На ці роботи потрібно 400 тис грн. Тож шукаємо кошти і хочемо зробити це до осені – чергової річниці з дня смерті екс-мера Івана Пономаренка. Нас підтримують у цьому і особисто мер, його заступники, і керівники підприємств, - заявив пан Брижаха.

Довідка «Телеграфа»

Іван Пономаренко народився 1 травня 1940 року на Харківщині. З 1962 року навчався в Харківському автомобільно-дорожному інституті, після закінчення якого в 1967 році був направлений на роботу в автобазу № 5 у Комсомольськ, де працював інженером, начальником виробничого відділу, заступником директора.

У 1969 році призначений директором Кременчуцької автобази №3. З жовтня 1970 року працював секретарем партійного комітету виробничого автотресту, завідуючим відділу міськкому партії.

У 1977 році Івана Пономаренка було обрано головою виконкому Автозаводської районної Ради народних депутатів, а в квітні 1990 року – головою міськвиконкому.

З грудня 1990 року – він мер Кременчука.

З 1994 року – начальник управління з транспорту АТ «Кременчукнафтооргсинтез».

У грудні 1995 року на дострокових виборах знову обраний міським головою Кременчука.

21 жовтня 1999 року після тяжкої хвороби Іван Пономаренко помер.



 
Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх