Квітникарі стали будівельниками

30.07.2009, 10:10 Переглядів: 2 571
Комунальне підприємство «Благоустрій Кременчука» взялося зводити будинок. За які кошти?.
Дім збудують замість виробничої бази КП «Благоустрій Кременчука»

Депутати міськради віддали під багатоповерхівку земельну ділянку у центрі міста. За будівництво взялося підприємство, яке опікується клумбами та деревами. Точніше, це право воно уступить інвестору. От тільки що матиме з цього місто?

28 липня на сесії міської ради депутати проголосували за те, щоб дозволити комунальному підприємству «Благоустрій Кременчука» зводити будинок. Для цього відведуть земельну ділянку на вулиці Карла Маркса, 29/42, яка є територією підприємства. Взагалі-то «Благоустрій Кременчука» спеціалізується на клумбах, квітках та деревах. Час від часу це підприємство затримувало зарплати працівникам. Тобто живе «Благоустрій…», м‘яко кажучи, не в багатстві. Проте нині береться будувати 3-секційний багатоповерховий житловий будинок із вбудованими адміністративними приміщеннями. Для цього проекту депутати й погодилися змінити цільове призначення земельної ділянки у центрі міста.

Під час сесії за це питання проголосували тихо. Але на засіданнях депутатських комісій перед сесією питання виникали. Бо дуже вже у незвичному амплуа виступає підприємство з озеленення. До того ж центр міста – ласий шматок для будь-якого забудовника. А тут – ділянка задарма! То, може, варто було б вилучити земельну ділянку у запас земель міста і продати її з аукціону? Зокрема, таку точку зору висловлював депутат-банкір Ігор Березенський.

- А що тут такого, якщо комунальне підприємство будує дім? Місто отримає житло, і це головне, - так прокоментував ситуацію віце-мер Микола Порицький, який опікується комунальними підприємствами.

Він також пояснив, що знайшовся інвестор. А господарчу територію «Благоустрою Кременчука» перенесуть подалі за місто, що відповідає генплану Кременчука.

Хто виступить інвестором будівництва у комунальників? І врешті - яка від цього вигода місту – якщо ділянка не продається і кошти не підуть до бюджету? Цим ми й поцікавилися безпосередньо у директора КП «Благоустрій Кременчука». На жаль, про вигоду для міста (скажімо, певний відсоток квартир за безплатну земельну ділянку) ми так і не почули…

Коментар 

Руслан ФЕДОРЧЕНКО, директор КП «Благоустрій Кременчука»:

- Підприємство будуватиме дім за кошти інвестора. Цю земельну ділянку нам експлуатувати недоцільно, бо приваблива половина її ще до мого приходу на підприємство була передана в оренду фірмі «Атом», і там мав будуватися завод. У процесі переговорів ми уклали договір на спільне використання нашої ділянки та тієї, яку орендує «Атом». Народилася ідея побудувати дев‘ятиповерховий будинок. Фірма «Атом» буде інвестором будівництва.

- Що матиме місто з цього будівництва? Чи комунальне підприємство?

- Комунальне підприємство матиме фінанси, додаткові можливості…Але це питання буде ставитися не зараз. Ми матимемо певну кількість квартир – або для працівників підприємства, або для реалізації. Не переживайте!



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх