Мер пікетував Верховну Раду

27.07.2009, 10:09 Переглядів: 2 623
24 липня делегація Кременчука на чолі з мером Миколою Глуховим взяла участь у відкритих загальних зборах Асоціації міст України (АМУ), які проходили під стінами парламенту..

Як розповів сам мер, близько тисячі міських, селищних та сільських голів, депутатів місцевих рад з усіх областей України приїхали до Києва відстоювати інтереси своїх громад. Пікетники вимагали, аби депутати подолали вето Президента на Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України». Ним зокрема передбачається, щоб податок від оренди повністю залишався у місті (зараз місто отримує 85% від цього податку, 15%-область), сплати в екологічний фонд повністю спрямовувалися до міського бюджету (зараз вони йдуть ще й до обласного і держбюджету), «транспортний збір» також має залишатися у місті (зараз 50% іде місту, а 50% – державі). Також серед вимог – переведення на державне утримання позашкільної освіти, пожежної охорони, закладів реабілітації хворих дітей, а також заборона виділення коштів з місцевих бюджетів на функціонування органів державної влади та військових формувань.

До пікетників вийшов спікер Володимир Литвин, керівники фракцій. Пан Литвин заявив, що нова редакція Бюджетного кодексу на 95% відповідає потребам територій, але його слід доопрацювати. Делегації АМУ на зустрічі із головами фракцій від Партії регіонів та БЮТу пообіцяли, що депутати напрацюють уточнення до нового Бюджетного кодексу, а після першого вересня, об’єднавши зусилля, подолають вето Президента.



 
Автор: editor
Теги: мер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх