Центр реабілітації для дітей-інвалідів добудують у вересні.

30.07.2009, 10:11 Переглядів: 2 493
Гроші обіцяє дати компанія «Білла-Україна».
Депутат Шевчук присягається своєму колишньому вчителю Уріну, що таки добудує дитячий Центр.
Фото: Дмитрий Бабец

У минулому номері «Телеграфа» був надрукований матеріал «Депутати збираються відібрати гроші у дітей-інвалідів». Ми розповіли, що супермаркет «Білла» за дозвіл на будівництво мав сплатити місту 395 тисяч гривень. Ці кошти міська влада пообіцяла використати на завершення будівництва реабілітаційного блоку для дітей-інвалідів (Центр ранньої соціальної реабілітації). Але з’ясувалося, що обіцяні дітям гроші вже перераховані футбольному клубу «Кремінь» – для зведення стадіону у Міському саду. І 28 липня, на сесії міськради, депутати мають визнати цю рокіровку законною та списати «Біллі» усі борги перед містом.

28 липня, у вівторок, сесія відбулася. Тихо, без шуму та пилу, провести рішення не вдалося. Із роздратованих, а часом і обурених виступів депутатів ми зрозуміли, що вони все-таки переглянули надрукований матеріал. Хоча більшість, на наше глибоке переконання, віддала перевагу останній сторінці «Телеграфа» – тій, де надруковане фото подружки Бонда, гарненької Ольги Куриленко. Один впливовий мовчазний депутат навіть на сесії не відривав очей від бікіні дівчини Бонда – бо воно того варте.

А менш мовчазні депутати почали дискусію. Депутат Урін висловив своє негативне ставлення до запропонованої на розгляд сесії рокіровки та вніс пропозицію, щоб супермаркет «Білла» сплатив усе-таки 395 тисяч гривень саме на завершення робіт у дитячому реабілітаційному Центрі. Таку пропозицію депутат оголосив від імені комісії з питань освіти та культури (голова – пан Урін) та комісії з питань підприємницької діяльності (голова – пан Шаповалов). Захопившись захистом дітей, пан Урін запропонував голосувати за згадану пропозицію поіменно, щоб народ дізнався, «хто любить більше «Біллу», а хто – дітей-інвалідів!» Е-е-е, краще б народ того не знав. Бо з’ясувалося, що «дітей люблять» усього п’ять депутатів – вони проголосували за внесену пропозицію. 21 депутат усім серцем «любить «Біллу» – вони проголосували проти пропозиції. А 24 депутати взагалі нікого «не люблять» – вони хитро утримались від голосування. Тож пропозиція щодо захисту прав хворих дітей провалилася. 48 (з 50-ти) депутатів проголосували за те, щоб залишити 395 тисяч футбольному клубу, а «Біллі» списати усі борги перед містом.

Це було б дуже-дуже сумно. Але на сесії виступив депутат Шевчук і пообіцяв, що його підприємство все-таки завершить будівництво дитячого реабілітаційного блоку.

Після сесії «ТелеграфЪ» отримав більш детальний коментар пана Шевчука. Едуард Георгійович повідомив:

 – Будівельні роботи здійснюватиме будівельна компанія «КременчукЖитлобуд», керівником якої я є. Кошторис ми отримали в УЖКГ, і я гарантую, що ми виконаємо весь закладений у кошторисі обсяг робіт. Кошторисна вартість об’єкта – близько 300 тисяч гривень. Якісь позиції вже могли подорожчати, але керівництво міста пообіцяло, що ми здамо цей об’єкт, і ніхто з нас не сперечатиметься за якісь тисячу-дві. Будівництво вестиметься за рахунок коштів компанії «Білла-Україна». Домовленість досягнута завдяки нашим господарським стосункам із «Біллою». Як керівник підприємства засвідчую, що компанія «Білла-Україна» офіційно підтвердила готовність перерахувати кошти. Будівництво плануємо завершити у вересні поточного року. Для дітей усе буде зроблено якісно.

Мер контролюватиме процес

«ТелеграфЪ» також отримав коментар міського голови пана Глухова:

– До мене особисто звернувся народний депутат Бабаєв із проханням дозволити використати гроші «Білли» на закупівлю за дуже вигідною ціною штучного покриття для стадіону. І я особисто підписав такий лист. Водночас я провів переговори з представниками «Білли» про виділення додаткових коштів на Центр реабілітації дітей-інвалідів. Адже супермаркет – не єдиний об’єкт, який компанія будуватиме у нашому місті. І я обіцяю, що ми доведемо до ладу Центр реабілітації. Я особисто контролюватиму цей процес.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх