Мешканці – проти стоянки автомобілів

8.08.2009, 10:21 Переглядів: 2 292
Стоянку споруджують якраз упритул до дитячого майданчика. Будівельники кажуть, що все законно, і обіцяють майданчик перенести на інше місце..
Третє серпня, бульдозер орудує поряд із дитячим майданчиком

Четвертого серпня у редакції «Телеграфа» пролунав телефонний дзвінок.

– Поблизу наших будинків почали будувати автостоянку – практично на дитячому майданчику! – обурювалася Валентина Веремчук, мешканка будинку №12, що на вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів.

Виїхавши на місце, ми побачили, що бульдозер дійсно рівняє землю поблизу дитмайданчика. Обурені мешканці насідали на будівельників.

– Ми категорично проти цього будівництва, бо це вплине на здоров‘я людей. У нас тут і пропарочна станція, і залізниця поряд, і НПЗ «давить», а тут іще – стоянка під будинком, – каже Леонід Ніколенко, мешканець будинку №16, навпроти якого і будують стоянку. 
Люди розповідають, що довідалися про будівництво тільки тоді, коли вже почав працювати бульдозер. Вони обурюються, що і їм, і їхнім дітям нічим буде дихати через загазованість. А колись на тому місці, де мостять стоянку, влада обіцяла футбольне поле.

Натомість Олександр Нещерет, представник фірми «Буд-ВБР», яка проводить роботи, показав договір з виконкомом на оренду земельної ділянки, площею 3646 квадратних метрів. І дозвіл Державного архітектурно-будівельного контролю на виконання робіт з будівництва автостоянки.

– Дитячий майданчик буде перенесений у торець будинку №20, як це передбачено планом. Перенесення оплатить забудовник, – запевняє пан Нещерет.

У відділі землекористування міськвиконкому, куди «ТелеграфЪ» звернувся за коментарем, у документах стоянку поки що не знайшли.

– Ми виїдемо на місце за цією скаргою мешканців, обстежимо і уточнимо, на якій підставі проводяться будівельні роботи і чи є порушення. А також уточнимо щодо планування об‘єкту в управлінні архітектури, пообіцяла Неля Карпович, в.о. завідувача відділу землекористування міськвиконкому.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх