Смерть прийде раніше, ніж дешева маршрутка

13.08.2009, 10:23 Переглядів: 1 886
Автобуси, що возять за гривню, стали ходити ще гірше.

Кременчужани скаржаться, що «гривневих» маршруток майже не стало. «ТелеграфЪ» перевірив: за годину – лише три пільгові автобуси, хоча мало бути з десяток. Міська влада обіцяє виправитись – за перевізниками знов встановлять контроль.

– Раніше я часто їздив у маршрутці №11 за гривню. Практично, лише нею і користувався. А тепер взагалі ж її немає – не бачив уже сто років! Та й по інших маршрутах дивлюсь і не бачу, – каже програміст Ігор.

«ТелеграфЪ» 9 серпня вирішив перевірити – чи все так кепсько із дешевими автобусами. Виходимо на зупинку «Водоканал» – через неї проїздять практично всі маршрути. І цілу годину записуємо, що ж приїхало і по якій ціні. Відволікатись направо-наліво ніколи – маршрутки з’являються одна за одною, тільки встигай занотовувати. Чекаємо хвилин двадцять – дешевих маршруток немає. За цей час, на велику радість пенсіонерів, уже проїхало два «рогаті друзі»– тролейбус №5 та №1. Врешті-решт з’являється маршрутка «3Б», на лобовому склі якої видніється – одна гривня. Автобус чималий, однак сидячих місць не бачимо – бажаючих проїхатись дешево вистачає. Вона їде і знову – тиша. Починається дощ. Народ набивається під навіс, чекаючи на транспорт. Однак у маршрутки по 1,75 гривні сідати не квапиться. Навіть молодь вагається, їхати маршруткою, чи зекономити:

– Поїхали маршруткою, – тягне один хлопець іншого. Той якось зніяковів, але. побачивши тролейбус, одразу ж вигукнув:
– О, тралик приїхав, пішли! – і, схопивши свого друга, вибіг із-під навісу.

Загалом, за годину повз нас проїхало трохи більше ста маршруток, близько 90 – міські. Ми з’ясували, що тролейбуси, їздять краще, ніж дешеві маршрутки – їх було аж 8, тоді як «гривневих» маршруток лише три (дві – «3Б», одна – №15). До речі, маршрутки №15 за гривню довелось чекати 45 хвилин. А у вересні минулого року, коли підіймали ціну на проїзд, у відділі транспорту міськвиконкому обіцяли, що:

• по гривні курсуватимуть 40 автобусів;

• пільговий автобус на маршруті №15 їздитиме через 10-15 хвилин;

• маршрути до «віддалених» районів курсуватимуть 25-40 хвилин.

Тепер виходить, те, що мало курсувати через 10-15 хвилин, курсує через 45. Пільгові автобуси, які мали з’являтись через 25-40 хвилин, не курсують взагалі. А «рогатий друг» – найнадійніший партнер студентів, пенсіонерів, безробітних і всіх-всіх-всіх, хто не хоче витрачати півзарплати на проїзд.

Лічилка 

За годину зупинку «Водоканал» проїхало близько 100 маршруток:

№17 – 16 штук

«3Б» – 11 штук, дві з них – по 1 грн.

28 – 8 штук

11 – 12 штук

15 – 15, одна з них – 1 грн.

16 – 5 штук

16а – 4 штук

30 – 8 штук

3а – 7 штук

та 8 тролейбусів

№1– 4

№5 – 4

№3а – 2

Коментар 

– Останнім часом ми запустили справу із пільговими маршрутками. До нас зараз також надходять скарги, що таких автобусів мало, будемо робити перевірки і брати це під контроль, – пообіцяв «Телеграфу» керівник відділу транспорту міськвиконкому Володимир Кургаєв.



 
Автор: yaremko
Теги: маршрутка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх