Стало відомо, що...

11.02.2010, 17:42 Переглядів: 1 576
...Масляну гулятимуть на площі Незалежності.

14 лютого кременчужани відзначатимуть три свята – День Закоханих, китайський новий рік і прощання із Масляною. Останню о 13.00  проводжатимуть на площі з караоке, конкурсами та концертом. А от у сусідній  Полтаві цього дня на Масляну пектимуть млинці у вигляді сердець та запускатимуть у небо символ весни – жайворонків.

…кращим студентам платитимуть по 450 гривень. Такі кошти з лютого по червень щомісяця отримуватимуть 15 чоловік, яким призначили стипендію міської ради. Більшість з них навчаються у Кременчуцькому державному університеті, інші – у технікумах, двох вузах, мед- та педучилищах Кременчука. Один першокурсник військового ліцею півроку отримуватиме стипендію у розмірі 250 гривень, повідомляє прес-служба мерії. Нагадаємо, що виплати стипендії міської ради введені ще в 1998 році і за поданням навчальних закладів призначаються студентам, які проявили себе у навчанні, науці та громадській роботі.

…зарплата зменшилась на 7%. Наприкінці минулого року середня заробітна плата по місту складала 1934 грн, тоді як на початку  2008 року  – 2079 грн. Такі дані наводять у відділі економічного розвитку міста. До речі, кременчуцька середня зарплата втричі більша, за мінімальний прожитковий мінімум (669 грн)

…діти поїхали до Артеку. Цього разу туди відправили чотирьох маленьких кременчужан, що виховуються в будинках сімейного типу. До речі, до «Артеку» щорічно їздять на відпочинок близько 30 кременчуцьких дітлахів.

…держава заборгувала кременчуцьким підприємствам більше 300 млн грн ПДВ, повідомив мер Микола Глухов. «Новому уряду треба буде першочерговим кроком прийняти реальний бюджет. У ньому необхідно закласти суми з повернення ПДВ. Нашим підприємствам нинішній уряд заборгував більше 300 мільйонів ПДВ», – заявив мер.  Нагадаємо, що найбільше держава заборгувала Крюківському вагонобудівному заводу – близько 150 мільйонів гривень.

….хворих на ГРВІ  стає менше. За словами завідуючого епідвідділом міської санстанції Андрія Верещаки, якщо два тижні тому показники захворюваності перевищували епідпоріг, то зараз вони майже вдвічі менші. За останній тиждень захворіли 1243 кременчужанина, серед яких дітей до 17 років – 726. Лікарі передбачають зростання кількості хворих наприкінці лютого, коли очікують різке зниження температури повітря.

…майже 13 тисяч чоловік шукало роботу у 2009 році через центри зайнятості. Загалом у Кременчуці за минулий рік підприємства скоротили 4032 осіб. А працевлаштовані були 4574 людини, зазначають у відділі економічного розвитку міста.



 
Автор: editor
Теги: Артек
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх