Мітинг проти опалення

3.02.2010, 09:01 Переглядів: 2 058
Якщо влада їх не почує, люди погрожують влаштувати акцію протесту на дільниці у день виборів..
Фото: Дмитрий Бабец

2 лютого до редакції «Телеграфу» зателефонував Олександр Кузьменко, мешканець будинку №31 по вулиці 50 років СРСР:

– У нас в будинку жарко! Нам такої спеки й не треба, бо й оплату за опалення нам виставляють по 9,90 гривень за квадратний метр. (Примітка: оплата за тарифом без лічильника протягом року складає 3,18 грн, якщо тільки в опалювальний період – то це 6,38 грн).  Якщо влада на нашу скаргу не зреагує, влаштуємо акцію протесту у день виборів, прямо на виборчій дільниці!

О десятій годині біля будинку збираються люди.

– Лише за опалення ми платимо по 540-560 гривень  на місяць. Котельню купили в Німеччині, а лічильники, мабуть, у Гондурасі! Як це так, щомісяця оплата збільшується? – обурювалася одна із мешканок. Каже, що у минулому році зверталися і до КП «Теплоенерго», і до віце-мера Миколи Порицького. Але нічого з місця так і не зрушило.

– Обіцяли нам, що з лічильником економія буде, а що вийшло? У будинку №35 (такій самій дев‘ятиповерхівці, як наша) у минулому місяці вийшло за опалення по 5 гривень за квадратний метр, а в нас – майже 10, каже вона. Не в усіх квартирах і спекотно: дехто з мешканців говорив, що в них 20 градусів, а платити – все одно 9,90.  Жильці вимагають перевірити правильність тарифу на опалення та відрегулювати саму подачу тепла.

В управляючій компанії «Добробит», яка обслуговує будинок (у тому числі й елеваторний вузол, що регулює подачу тепла), «Телеграфу» сказали, що про мітинг мешканців нічого не знали. І зауважили, що з такими скаргами краще звертатися до «Теплоенерго». Набираємо номер головного інженера підприємства Анатолія Кичигіна. Його реакція: «Спитайте в компанії «Добробит». Коло замкнулося.  

– Нехай мешканці не мітингують, а пишуть скаргу, – врешті говорить Людмила Чех, заступник директора управляючої компанії «Добробит». – У таких випадках ми комісійно обстежуємо будинок з «Теплоенерго», щоб регулювати параметри подачі тепла.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх