Де вештаються діти під час карантину?

28.02.2008, 19:48 Переглядів: 2 540
Кременчуцькі школи закрили на карантин. Для дітей – це додатковий тиждень канікул. А для батьків – новий головний біль: за дитиною нікому приглянути, а де вона вештається цілими днями – сказати важко..

Комп’ютерні клуби, гральні зали і крісло перед телевізором – улюблені місця відпочинку школярів

Із 23 лютого по 3 березня кременчуцькі школи закрили на карантин. Причина – різке зростання кількості захворювань на ГРВІ. Крім шкіл, заборонено заняття у спортивних, художніх, музичних школах, станціях юних техніків та натуралістів, а також масові заходи за участю дітей.

– Я дуже хвилююся за свого сина, – розповідає мама Олена. – Йому вісім років, тому на вулицю самого ще не відпускаю. Тож зранку всі дорослі на роботу, а він – сам удома. Коли йду, перекриваю газову трубу. Зранку проводжу «інструктаж»: показую, що з’їсти на
сніданок, а що по обіді підігріти у мікрохвильовці. У сина є список шкільних завдань, він їх робить, але основні заняття – це комп’ютер та телевізор. Моя сестра взагалі взяла на час карантину відпустку за власний рахунок, аби мати змогу приглянути за своєю дитиною.

„Клубитися” їм не заборониш
– Міліція під час карантину перевірятиме, щоб у комп‘ютерних клубах та розважальних закладах не було школярів, – пообіцяв віце-мер Василь Хоменко.
Що ж, вирушаємо до комп’ютерних клубів... Увечері, близько 21-ої, заходимо до клубу, що у Нагірній частині. На дверях нас зустрічає табличка: «Із 23 лютого у школах карантин. Грати тим, хто не досяг 18-річного віку, заборонено». Заходимо всередину. У комп’ютерній залі повно народу, переважно хлопці, але є й дівчата. В основному тутешня публіка підпадає під одну вікову категорію – підлітки. Багато хто з них прийшов не пограти, а просто потусуватися.
– Школи на карантин закрили. Школярів більше стало приходити? – звертаємося до двох старших хлопців, що сидять за комп’ютерами.
- Тут навіть з жіночою логікою можна здогадатися! – стискає плечима Андрій.
– Та ні, скільки було, стільки й є, – каже Євген. – Грати приходять «постійні клієнти». Їм усе одно, карантин, чи заняття. Вони і раніше приходили, уроки «косили».
– Та побільшало, он їх удень скільки! – не погоджується Андрій. Далі прямуємо до клубу, що на Молодіжному. Знаходимо лише двох школярів, приблизно 8-9-класників. А біля них – п’ять порожніх пляшок з-під пива.
– Скажіть, а цього тижня міліція робила у вас перевірку? – запитую адміністратора.
– У мене особисто ні, але я чув, що міліціонери з’являлися, – відповідає він.
Серед відвідувачів інших комп’ютерних клубів ми також зустріли школярів. А от завітавши ввечері до спеціальних закладів з гральними автоматами, учнів шкіл там не побачили. Однак автомати, встановлені у магазинах, схоже, все ж таки користуються популярністю. Принаймні, так кажуть продавці.
Не зважаючи на карантин, деякі секції продовжують працювати.

« У школах карантин, а хіба гурткам можна працювати? Ось наш син походив на танці, переохолодився і захворів», – бідкаються батьки 7-річного Володі. «Водити дітей до секції чи ні – це на розсуд батьків”, – відповідає начальник міського відділу культури Володимир Кондрашов.

 

коментарі

Андрій Верещака, завідувач епідеміологічного відділу міської СЕС:
– Коли ми закривали школи, показник захворюваності серед школярів перевищував епідпороговий на 4,1%. Нині захворюваність іде на спад: на вівторок показник був менший за епідпороговий на 6,5%. Сказати, чи будемо ми подовжувати карантин, чи ні, можна буде лише у п’ятницю.

Що показали міліцейські перевірки клубів:
У Крюківському райвідділку міліції нам повідомили, що зробили ряд перевірок у комп’ютерних клубах, однак порушень щодо перебування неповнолітніх не знайшли. Перевірялися Клуби «New Star» і «Реактор». В Автозаводському райвідділі міліції зазначили, що перевірили такі клуби, як «Баракуда», «Next Level» «Petty», «Хакер», «Лабіринт». У більшості з них знаходилися підлітки, складено ряд протоколів.



 
Автор: mudraya
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх