Вересень буде дощовим

20.08.2009, 10:49 Переглядів: 2 445
«Бабине літо», можливо, настане в жовтні.
Найвища температура повітря в нашому регіоні зафіксована в серпні у 1946 році- +39,3 градусів. Найнижча в 1966 році - +3,3 градусів.
За даними сайту gismeteo.ua

Грітися на сонечку потрібно в серпні, бо вересень принесе зливи. Хоча на День міста погода зробить Кременчуку подарунок – має бути тепло та сонячно.

У найближчий тиждень у Кременчуці, за словами начальника Укргідрометеоцентру Миколи Кульбіди, має бути помірковано тепла погода, з незначними коливаннями температури повітря вдень + 21-26 градусів, вночі 11-16 градусів вище нуля. Опадів практично не передбачається, чого не скажеш про вересень.

Цей місяць, прямо скажемо, не порадує кременчужан особливо гарною погодою. За даними сайту «gismeteo.ua», уже на перші вихідні першого місяця осені припадають дощі, і почнеться поступове зниження температури повітря з 24 до 17 градусів тепла.

Другий тиждень вересня буде чергуватися дощами і сонячною погодою, чого не скажеш про третій тиждень, коли місто просто таки заливатиме наче з відра.

Порадувати погодою має четвертий тиждень вересня. Тоді буде сонячно. А ось наприкінці тижня знову поллються дощі. 
На День міста - 29 вересня, наче в подарунок, у місті знову має засяяти сонечко.

Синоптики вважають, що саме тоді на початку жовтня може статися «бабине літо», бо осіннє потепління майже завжди приходить після сильних похолодань і дощів. Причому в цей період можуть повторно зацвісти навіть ті рослини, які зазвичай квітнуть тільки один раз на рік. А народні синоптики вже давно помітили, що якщо в ці дні з’явиться веселка, то осінь буде тепла і снігу доведеться чекати ще дуже довго.

Синоптики у прикмети вже не вірять

У Гідрометеоцентрі «Телеграфу» заявили, що зараз народні прикмети вже майже не працюють - до такого висновку фахівці прийшли після спеціального дослідження.

– У той час, коли виникли прикмети, була інша кліматична епоха, - пояснив Микола Кульбіда. - Можливо, тоді вони і були правильні. Зараз же прогноз погоди - це рішення складних фізико-математичних рівнянь за допомогою комп’ютерів.



 
Автор: sokolov
Теги: погода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх