На що житимуть кременчужани у наступному році

3.09.2009, 16:55 Переглядів: 2 723
Місто отримало проект показників бюджету-2010.

Міськвиконком отримав з Мінфіну проект розрахункових показників міських бюджетів. Це тільки перший варіант, і остаточно Кабмін утрясатиме бюджет з кожною міською громадою. Однак уже зараз можна прикинути, що перепаде Кременчуку.

«Шкурне» питання»

Фонд оплати праці бюджетників збільшиться на 13,3% порівняно з поточним роком. Тетяна Неіленко, заступник міського голови, звертає увагу, що на вчителів, лікарів, працівників культури очікує у 2010 році п‘ять підвищень заробітної плати. Тобто передбачено, що розмір посадового окладу працівників першого тарифного розряду зростатиме поступово від 555 грн з першого січня до 589 грн на перше грудня 2010 року. (Нині – 545 грн). Від цього базового окладу розраховуються і ставки більш кваліфікованих працівників. Проте, як бачимо, саме підвищення не буде значним. І не лише для малокваліфікованих працівників.

– Найвищий розряд, який є у працівників нашого міста, – це шістнадцятий. Так от, оклад у цих висококваліфікованих працівників за рік збільшиться усього на 148 гривень, а разом із премією та надбавками зарплата зросте на 250-300 гривень, – порахувала пані Неіленко.

Прогноз фінансування основних міських галузей (і те, на скільки відсотків воно збільшилося) представлено на діаграмі. До речі, на 9% більше, порівняно з минулим роком, держава виділить і на енергоносії (опалення та освітлення шкіл, лікарень тощо). Однак, радіти зарано.

Із перших вуст

Тетяна НЕІЛЕНКО, заступник міського голови – керівник міського фінансового управління:

– Цифри – абстракція. Вони ще не свідчать про те, що поліпшаться послуги, які надають державні установи. Бо додаткові мільйони, які перепадуть галузям, підуть на підвищення цін на енергоносії і підвищення зарплати працівникам.

Міському бюджету стане легше на 4,5 мільйона

Уперше з державного бюджету фінансуватимуться такі потреби:

1. Позашкільні заклади освіти (дитячі клуби за інтересами).

2. Центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів у Крюкові

3. Компенсаційні виплати особам, які доглядають за інвалідами.

– Раніше фінансування на це ми «відривали» з так званого другого кошика – власних податків та зборів, утискаючи при цьому комунальне господарство, – пояснює Тетяна Неіленко. – тепер ці кошти вивільняться у бюджеті міста на інші потреби.

Загалом за рахунок цього у бюджеті вивільниться 4,5 млн грн. Їх можна буде спрямувати на освітлення вулиць, вивезення сміття тощо.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх