У Кременчуці відбувся турнір із боулінгу серед дітей із обмеженими фізичними можливостями

24.09.2009, 10:04 Переглядів: 1 829
Працівники Центру ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів намагаються адаптувати своїх вихованців у суспільстві.
Фото: Дмитрий Бабец

17 вересня у Кременчуці відбувся турнір із боулінгу серед дітей із обмеженими можливостями пересування. У ньому взяло участь 40 дітей із Центру ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів, який знаходиться у Крюкові. Допомагали їм волонтери.

Протягом турніру діти дуже активно підтримували один одного вигуками.

– Не вагайся, зроби страйк та збий усі кеглі, – наставляв свою подругу на візку перед відповідальним кидком кулі один із юнаків. І дев‘ятирічна Настя Сліпич, дуже вміло збивала кеглі та заробляла очки для своєї команди, не зважаючи на інвалідний візок. У ході гри переможцем стала група дітей, що об’єдналася в збірну – «Команду енергійних і динамічних».

– Турнір організований в рамках табору активної реабілітації дітей, що пересуваються на інвалідних візках, за допомогою ходунків, милиць. Спонсором заходу виступила німецька сторона – організація «Християни допомагають християнам, – розповіла Надія Колесник, керівник Центру ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

За її словами, захід приурочено до закриття табору. Він складався з двох курсів. Перший – передбачав навчання із користування інвалідними візками, а другий - виїзд у громадські місця. До речі, вихованці Центру побували в Устимівському дендропарку і самостійно організували по дорозі пікнік на природі. Для цього (знову ж таки, самостійно, що для них дуже важливо) купили продукти в супермаркеті.

– Але, на жаль, мушу сказати, що 80% громадських місць у Кременчуці залишаються недоступними інвалідам на візках через відсутність пандусів, не кажучи вже про поручні в туалетах, – констатувала Надія Колесник.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх