Невідомі намагалися дискредитувати господарів АвтоКрАЗу?!

22.10.2009, 16:12 Переглядів: 3 013
Минулого тижня інформагенції повідомили, що працівники «АвтоКрАЗу» протестували під стінами парламенту, вимагаючи зарплату і припинення масових звільнень..
Частина протестуючих навіть не знала де знаходиться «АвтоКрАЗ»
Фото: Дмитрий Бабец

На цьому тижні представники підприємства заявили, що то не їх працівники пікетували Верховну Раду і, навіть запевнили, що борги по зарплаті будуть погашені вже протягом місяця.

Минулої середи інформагенції та телеканали розповсюдили повідомлення, про те, що працівники «АвтоКрАЗу» протестували під стінами парламенту. Скандуючи лозунги на кшталт: «Жеваго, віддай зарплату!», «Жеваго, поверни нам наші гроші!» і «Жеваго, не звільняй людей!», пікетники висловлювали незадоволення масовими звільненнями, які, за їх даними, постійно відбуваються на. підприємстві. Також учасники мітингу протестували проти невиплати зарплат (затримка з виплатами на підприємстві становить три місяці). За даними УНІАН, пікетники заявляли, що керівництво дбає про свої особисті прибутки і зовсім не думає про простих людей.

– Ми в дуже складній ситуації. Багато звільнені із заводу. Тим, хто працює, зарплату майже не платять. Зараз гасять тільки за липень. Тому, як жити, ми не знаємо, – заявив один із учасників акції. – Ось ми всі, хто тут зібрався сьогодні, хочемо запитати у власника нашого заводу – народного депутата Жеваго, – за що нам жити?

На цьому тижні редакція «Телеграфу» отримала повідомлення прес-служби підприємства, де сказано, що це не автозаводчани пікетували Верховну Раду. Керівництво підприємства вважає пікет спланованою провокацією, організованою тими, хто хоче дискредитувати керівництво й акціонерів компанії, дестабілізувати ситуацію й отримати політичні дивіденди. За їхніми словами, працівники представництва ХК «АвтоКрАЗ», розташованого в Києві, за дорученням керівництва та профспілкового комітету компанії прибули до місця проведення акції з метою з’ясування її причини і проведення необхідних переговорів.

– Протестувальники відмовилися вступати в переговори і проявили повну необізнаність про місце розташування підприємств компанії, не знали прізвищ її керівників і, що найдивніше, яку продукцію вона випускає. Частина протестуючих перебувала в нетверезому стані. Їхні відповіді на запитання, з якого міста вони приїхали, оскільки заводи Холдингу знаходяться в різних містах України, були безглуздими. Зокрема, вони стверджували, що автозавод знаходиться в місті Кемерово. Організатори провокації навіть не спромоглися проінформувати найманців з елементарних питань. Як тільки мітингуючі були зняті телекамерами, запрошених заздалегідь телекомпаній, вони одразу розбіглися, – додали в прес-службі.

Проте, не зважаючи на питання хто саме пікетував Раду, для працівників підприємства захід приніс і добру звістку. У прес-службі компанії також зазначили, що борг із зарплати в 1,4 млн. грн. буде погашений в поточному місяці.



 
Автор: sokolov
Теги: АвтоКрАЗ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх