«Бажаю дівчатам частіше користатися пологовим будинком...»

22.10.2009, 18:05 Переглядів: 2 227
Порадив старшокласницям мер Кременчука.
«Бажаю дівчатам частіше користатися пологовим будинком...» – таке побажання старшокласницям виголосив міський голова, відповідаючи на запитання щодо міських лікарень та їхнього стану.

Минулої п’ятниці міський голова пан Глухов провів відкритий урок для кременчуцьких старшокласників. Захід відбувся у Міському палаці культури, на великій сцені. А пройшов він у рамках Європейського тижня місцевої демократії, який тривав в Україні з 12 по 18 жовтня.

На початку уроку міський голова спробував розповісти старшокласникам про систему місцевого самоврядування в Україні. Діти досить чемно слухали. І нетерпляче чекали своєї черги ставити міському голові запитання про життя та про різне. Невдовзі цей час настав. А коли він настав, ми зрозуміли, що кременчужани – і вчителі, і їхні учні – дуже непогано розуміються на проблемах Кременчука, знають про них та цікавляться, як влада їх вирішує. Або не вирішує.

Питання школярів:

– Чому у кременчуцьких школах харчування не відповідає нормам?

відповідь міського голови:

– Той прикрий випадок у гімназії №6 ніяк не пов’язаний із дитячим харчуванням! Той випадок – це хвороба немитих рук! Харчування у школах міста перебуває на належному рівні.  

Довідка.
Місяць тому після шкільного обіду 103-м учням гімназії № 6 поставили діагноз «дизентерія». Майже 40 з них потрапили до лікарні. Саме цей випадок коментував міський голова. 

Питання школярів:

– Чому команда «Кремінь-Політехнік», яка стала Чемпіоном України з баскетболу у Вищій лізі, не має нормального залу для тренувань та ігор у Суперлізі? – запитав мера учень 17-ї школи.

Відповідь міського голови:

– Ми не змогли фінансово вирішити цю проблему. Є пропозиції інвесторів, які готові побудувати у центрі міста зал для ігрових видів спорту. Ми розглядаємо таку можливість.

Довідка.

У 2008 році керівництво Кременчуцького політехнічного університету (команда університетська) звернулось до голови облради Удовіченка та губернатора Полтавщини Асадчева з проханням виділити субвенцію у розмірі 600 000 грн. на реконструкцію підлоги у манежі СК «Політехнік». Міський голова пан Глухов підтримав звернення (лист від 22.04.2008). Область грошей не дала досі. Тож старе гумове покриття так і не поміняли на сучасне дерев’яне. 

Питання школярів:

– Як ви ставитеся до того, щоб реконструювати Міський сад, куди приїздила імператриця Катерина ІІ? Чому у Кременчуці не проводиться реконструкція парків? (питання про парки міському голові поставили кілька школярів, (ред.)

Відповідь міського голови:

– Ми обмежені у коштах. Держава нам рекомендує, на які цілі які кошти витрачати. На благоустрій міста ми отримали півмільйона гривень. Це дуже мало.

Довідка. 

Минулого року Крюківський райвиконком виграв грант – 450 000 гривень, які мали витратити саме на реконструкцію Міського саду. Реконструкцію, власне, провели. Тільки вона аж ніяк не впадає в очі. Навіть школярі із 100-відсотковим зором її не бачать.

Питання школярів:

– Чи не здається вам, що відремонтувати існуючі у місті стадіони економічно вигідніше, ніж будувати новий у Міському саду?

Відповідь міського голови:

– Ви правильно ставите питання. На жаль, усі чотири міські стадіони відомчі. І, на жаль, переговори про ремонт стадіону «Політехнік» ні до чого не привели.

Довідка.

Минулого року з ремонтом СК «Політехнік» обіцяв допомогти народний депутат Бабаєв. Свою обіцянку нардеп не виконав.



 
Теги: Глухов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх